Steeds meer meldingen over openbarstende Apple iPhone 8 toestellen

10-10-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Nadat vorige week de eerste berichten uit Taiwan en Japan kwamen over iPhone 8 toestellen die waren opengebarsten, verschijnen op internet steeds meer meldingen over het probleem. Apple lijkt daarmee een serieus probleem te hebben met haar nieuwe iPhone toestellen.

Er komen steeds meer meldingen over nieuwe Apple iPhone 8 en iPhone 8 Plus toestellen die spontaan openbarsten als gevolg van een opgezwollen accu. Vooralsnog zijn er geen meldingen over accu's die in brand zijn gevlogen of zijn ontploft, maar niet te min zorgt het probleem voor veel hoofdpijn bij Apple.

Apple iPhone 8 Plus barst uit elkaar door opzwellende accu
Apple iPhone 8 Plus barst uit elkaar door opzwellende accu

Na het debacle bij Samsung vorig jaar met haar Galaxy Note 7 toestellen, waarbij meer dan honderd Galaxy Note 7 toestellen in brand zijn gevlogen of zelfs zijn ontploft als gevolg van productiefouten in de accu, zit geen enkele fabrikant te wachten op problemen met accu's in toestellen.

Steeds meer incidenten

Vorige week kwamen al details over twee incidenten met de Apple iPhone 8 naar buiten. Het ene incident betrof een toestel in Taiwan, het andere een toestel in Japan. In het eerste geval barste een vijf dagen oude iPhone 8 uit haar voegen tijdens het opladen, in het tweede geval trof een kersverse iPhone 8 eigenaar een toestel in de doos aan die uit elkaar was gebarsten.

Sinds de twee incidenten van vorige week zijn er ondertussen ook al een handvol incidenten in andere landen gemeld, waaronder in Canada en Griekenland. Dit laat goed zien dat het probleem waar Apple mee te maken heeft niet regiospecifiek is en blijkbaar kan optreden in toestellen uit meerdere productiebatches.

Onderzoek

Apple heeft bevestigd dat het bedrijf de incidenten met de iPhone 8 en iPhone 8 Plus in onderzoek heeft. Vooralsnog is het niet bekend of het gaat om geïsoleerde problemen of een breder fabricage probleem. Vooralsnog zou Apple er vanuit gaan dat de problemen zijn veroorzaakt door de batterij die is opgezwollen. Dit kan voorkomen bij het type accu dat in de iPhone 8 en iPhone 8 Plus wordt gebruikt. Behalve het ongemak van een uit elkaar geduwd toestel, leveren opzwellende accu's volgens Apple echter geen gevaar op voor de veiligheid.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie