Microsoft had in 2014 al prototype smartphone met bijna randloos beeldscherm in ontwikkeling

11-10-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Microsoft blijkt al in 2014 gewerkt te hebben aan een smartphone met een bijna randloos beeldscherm. Het prototype met de codenaam 'Vela' was eigenlijk het genomineerde toestel om de Lumia 435 te gaan worden. Foto's van het prototype zijn nu, jaren na dato, alsnog verschenen.

Microsoft heeft begin 2015 de Microsoft Lumia 435 uitgebracht. Uit nieuwe informatie blijkt dat het niet veel gescheeld had of het toestel had er heel anders uitgezien. Naast het model dat Microsoft uiteindelijk onder de naam 'Lumia 435' heeft uitgebracht, bleek Microsoft ook gewerkt te hebben aan een ander prototype waarvan het oorspronkelijk de bedoeling was om als Lumia 435 uit te brengen. Windows Central wist de hand te leggen op een prototype van het toestel en bracht het toestel uitgebreid in beeld.

Microsoft Vela
Microsoft Vela

Bijzonder aan dit prototype, met de codenaam 'Vela', is het beeldscherm. Het beeldscherm van het toestel had aan de bovenzijde en de twee zijkanten nauwelijks schermranden en zou door kunnen gaan voor het predikaat 'randloos beeldscherm'. Het beeldscherm besloeg 80 procent van de voorzijde van het toestel, wat zelfs vandaag de dag nog erg bijzonder is voor smartphones met kleine beeldschermen. Dit geeft aan dat Microsoft eigenlijk al heel vroeg bezig was met de ontwikkeling van een toestel met een randloos beeldscherm. De eerste smartphones met randloze beeldschermen verschenen begin dit jaar pas op de markt.

Budget smartphone met randloos beeldscherm

Omdat het de bedoeling was het toestel met de codenaam 'Vela' uit te brengen als Lumia 435, had het toestel specificaties die passen bij een budget toestel. Het beeldscherm had een diameter van 4 inch en een bescheiden resolutie van 480 x 800 pixels. Daarbij werd de smartphone aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 200 processor. Veel van de specificaties van het prototype komen overeen met de Microsoft Lumia 435 die begin 2015 werd gepresenteerd.

Vanwege het bijna randloze beeldscherm en het feit dat er boven het beeldscherm geen ruimte meer was voor een camera, heeft Microsoft de frontcamera onder het beeldscherm geplaatst. Het is niet duidelijk waarom Microsoft uiteindelijk heeft besloten een ander toestel uit te brengen als de Lumia 435 zoals we die vandaag de dag kennen.

Opvallende timing

Opmerkelijk is vooral ook de timing waarmee deze foto's en informatie naar buiten zijn gekomen. Eerder deze week werd namelijk bekend dat Microsoft feitelijk de stekker uit Windows 10 Mobile en de ontwikkeling van nieuwe smartphones heeft getrokken. Microsoft blijft bestaande Windows 10 Mobile toestellen voorlopig nog wel ondersteunen, maar de focus van Microsoft ligt niet meer op het ontwikkelen van nieuwe features en toestellen, zo werd begin deze week bekend.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie