'Apple komt in 2020 met opvouwbare Apple iPhone'

'Apple komt in 2020 met opvouwbare Apple iPhone'

12-10-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Na Samsung heeft ook Apple interesse in de technologie om smartphones buigbaar, oprolbaar of opvouwbaar te maken. Volgens nieuwe berichten is Apple een samenwerking met LG aangegaan om in 2020 een buigbare Apple iPhone uit te kunnen gaan brengen.

Het lijkt nog een heel eind weg, de Apple iPhone introductie van 2020. Toch zijn fabrikanten doorgaans twee tot drie jaar bezig met de ontwikkeling van een nieuw toestel en ligt de iPhone die Apple in 2020 wil gaan uitbrengen momenteel al op de tekentafel.

Over het algemeen komt in een dergelijk vroeg stadium nog geen informatie naar buiten over nieuwe toestellen. Doorgaans focust het geruchtencircuit zich op aankomende product introducties waarvan informatie kan uitlekken omdat de producten klaar voor de markt zijn. Heel af en toe komt informatie naar buiten die veel verder kijkt dan een half jaar vooruit, zoals ook de informatie over een buigbare iPhone.

LG en Apple werken aan buigbare iPhone

Volgens Koreaanse bronnen dicht rondom LG zijn Apple en LG een samenwerking aangegaan om een buigbare Apple iPhone te gaan ontwikkelen. LG heeft al veel ervaring met buigbare componenten zoals accu's en beeldschermen. Het zou de bedoeling zijn om in 2020 een Apple iPhone uit te gaan brengen die op enige wijze gebogen, opgevouwen of opgerold kan worden. Welke visie Apple achter een buigbare heeft is niet bekend.

Apple zou bewust hebben gekozen voor een samenwerking met LG omdat Samsung zelf al in een vergevorderd stadium is in de ontwikkeling van buigbare smartphones. Apple zou bang zijn dat concepten of ideeën van haar bij Samsung terecht komen.

Plausibel

Hoewel 2020 nog ver weg lijkt, wordt de informatie erg serieus genomen. In 2014 en 2015 kwamen ook al berichten naar buiten dat Apple een samenwerking met Samsung was aangegaan om vanaf 2018 alle iPhone van een OLED beeldscherm te kunnen gaan voorzien. Die productielijn is ondertussen opgestart en wordt momenteel al gebruikt voor de Apple iPhone X. Vanaf volgend jaar zullen alle iPhones van een OLED beeldscherm voorzien gaan worden. Dergelijke vroege berichten geven dus de richting aan waar Apple op focust.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie