Telegram voegt realtime locatie delen toe

Telegram voegt realtime locatie delen toe

12-10-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Connectiviteit , Diensten , Messaging


WhatsApp concurrent en alternatief Telegram heeft in versie 4.4 de mogelijkheid toegevoegd om real-time de locatie te delen met contactpersonen.

Al geruime tijd wordt gespeculeerd dat WhatsApp een functie toe wil gaan voegen waarmee het mogelijk is om realtime de locatie te delen met andere contacten. WhatsApp is echter afgetroeft door concurrent Telegram die deze functie in versie 4.4 heeft toegevoegd. Deze nieuwe versie van Telegram is nu beschikbaar.

In de nieuwste versie van Telegram is het mogelijk om de real-time locatie te delen met één of meerdere contacten. Bij het delen van de locatie kan ingesteld worden hoe lang de locatie gedeeld mag worden, waarbij gekozen kan worden uit een tijdsspanne van 15 minuten tot 8 uur. Het is dus niet mogelijk om de locatie permanent met iemand te delen om misbruik te voorkomen.

Gemak en veiligheid

Het real-time delen van de locatie kan bijvoorbeeld handig zijn op het moment dat iemand vanuit werk of school naar huis vertrekt. Zo kan het thuisfront zien waar iemand zich bevind en een inschatting maken hoe laat iemand thuis is. Ook kan het gebruikt worden als veiligheidsmaatregel zodat altijd zichtbaar is waar bijvoorbeeld zoon of dochter fietsen of waar ze zijn op het moment dat ze al thuis verwacht werden.

De functie in Telegram lijkt veel op de mogelijkheid om de locatie te delen in Google Maps. Google introduceerde deze mogelijkheid enkele maanden geleden en geeft naast de actuele locatie ook de route en de verwachte aankomsttijd weer.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie