Apple brengt alweer derde update met probleemoplossingen voor iOS 11 uit

Apple brengt alweer derde update met probleemoplossingen voor iOS 11 uit

12-10-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Apple is begonnen met de uitrol van iOS 11.0.3, alweer de derde update in drie weken tijd met bugfixes en probleemoplossingen voor iOS 11.

Apple heeft drie weken geleden de nieuwste versie van het iOS besturingssysteem vrijgegeven. Ondanks dat iOS 11 afgelopen maanden in bèta uitgebreid is getest, zijn sinds het moment dat Apple de nieuwe iOS versie officieel heeft uitgebracht toch nog behoorlijk wat bugs en problemen opgedoken. In de afgelopen drie weken heeft Apple al twee updates uitgebracht en sinds gisterenavond staat update nummer drie alweer klaar.

Met iOS 11.0.3 lost Apple problemen op met het zogenaamde 'Haptic Feedback' op de Apple iPhone 7 en Apple iPhone 7 Plus. Haptic feedback is een techniek waarbij het toestel middels een heel kort trilsignaal laat merken dat er op het touchscreen bijvoorbeeld een knop is ingedrukt. Door een bug in iOS 11 werkte haptic feedback niet op alle iPhone 7 en iPhone 7 Plus modellen meer goed.

Verder blijkt uit de beschrijving van de iOS 11.0.3 update dat Apple ook touchscreen problemen in de iPhone 6S en iPhone 6S Plus heeft opgelost. Uit onderzoek is gebleken dat iOS 11 problemen veroorzaakte op iPhone 6S en iPhone 6S Plus toestellen waarvan het beeldscherm was vervangen door een niet origineel iPhone beeldscherm. Na de iOS 11 update kregen deze toestellen problemen met de 'touch input'.

De iOS 11.0.3 update is bijna 285 MB groot, wat behoorlijk groot is voor een update met enkel bugfixes en probleem oplossingen.

Compatibiliteit

iOS 11 en iOS 11.0.3 zijn naar opgaaf van Apple geschikt voor alle smartphones, tablets en muziekspelers die draaien op een Apple A7 processor of hoger. Naar opgaaf van Apple kan iOS 11 en iOS 11.0.3 op de volgende toestellen geïnstalleerd worden:

iPhones:

iPads:

iPod Touch:

Zesde generatie Apple iPad Touch
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie