3D renders onthullen vormgeving aankomende Nokia 9

3D renders onthullen vormgeving aankomende Nokia 9

12-10-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De intensiteit van de geruchten over de onaangekondigde Nokia 9 nemen flink toe, wat meestal een signaal is dat de introductie van het toestel aanstaande is. Dit maal zijn 3D renders van de Nokia 9 opgedoken die een goede indruk geven over de vormgeving van het toestel.

Al geruime tijd wordt gesproken over de Nokia 9. Nadat HMD Global, het Fins-Chinese bedrijf dat nu onder de merknaam 'Nokia' nieuwe telefoons en smartphones uitbrengt, in augustus de Nokia 8 presenteerde, was het de verwachting dat er geen Nokia 9 meer zou verschijnen. De geruchten over de Nokia 9 laaide midden september echter opnieuw op en nu zijn 3D renders verschenen die een goed beeld geven bij de vormgeving van het toestel.

Uit de renders blijkt dat de Nokia 9 net als de Samsung Galaxy S8, Apple iPhone X en LG G6 een randloos AMOLED beeldscherm gaat krijgen. Eerdere benchmarks spraken over een beeldschermdiagonaal van 5,3 inch, maar een iets groter beeldschermformaat van 5,5 of zelfs 5,7 inch lijkt meer voor de hand te liggen, Temeer omdat de Nokia 8 al een 5,3 inch beeldscherm heeft gekregen.

High-end specificaties

De Nokia 9 belooft, net als de Nokia 8, een high-end smartphone te gaan worden. Waarschijnlijk komt de Nokia 9 hardwarematig in grote lijnen overeen met de Nokia 8. Het toestel zal voorzien zijn van de Qualcomm Snapdragon 835 processor of - als het toestel pas volgend jaar verschijnt - zelfs de Snapdragon 845 processor. Op dit moment is namelijk niet duidelijk wanneer HMD global de Nokia 9 zou willen gaan introduceren.

Het ligt voor de hand dat HMD Global voor de Nokia 9 dezelfde camera configuratie gaat gebruiken die ook in de Nokia 8 zijn gebruikt. De Nokia 8 is voorzien van een dubbele 13-megapixelcamera die is opgebouwd uit een kleurencamera en een zwart-wit camera. Beide camera's gecombineerd zijn in staat foto's met hoge contrasten en échte zwart-wit foto's te maken. Beide camera's aan de achterzijde van de Nokia 8 zijn uitgerust met lenzen van Carl Zeiss, iets wat hoogstwaarschijnlijk ook bij de Nokia 9 het geval zal zijn.

Naast het randloze beeldscherm wordt gesuggereerd  dat de Nokia 9 ook stof- en waterdicht zal zijn, een feature die de Nokia 8 moet missen. Het toestel krijgt naar verluidt een prijskaartje van rond de 750 euro, al is momenteel nog volstrekt onduidelijk wanneer de Nokia 9 gepresenteerd zal gaan worden.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie