Vergrendelingsscherm van iPhones wederom te omzeilen door bug in iOS 11

Vergrendelingsscherm van iPhones wederom te omzeilen door bug in iOS 11

18-10-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Opnieuw is een bug aangetroffen in het nieuwe iOS 11 waardoor het vergrendelingsscherm van een iPhone, iPad of iPod Touch omzeild kan worden om bijvoorbeeld foto's te bekijken.

De meeste gebruikers van een iPhone, iPad of iPod Touch hebben hun toestel goed beveiligd middels een vergrendelingsscherm. Dit scherm kan enkel ontgrendeld worden met een wachtwoord, pincode, vingerafdrukscan of gezichtsherkenning. Het is dan ook opmerkelijk dat er toch weer een manier is gevonden om het vergrendelingsscherm te omzeilen.

In bovenstaande youtube video wordt gedemonstreerd hoe in iOS 11 het vergrendelingsscherm omzeild kan worden. Met deze eenvoudige stappen is iedereen in staat het vergrendelingsscherm te passeren en bijvoorbeeld foto's te bekijken die op een iPhone, iPad of iPod Touch staan.

De bug blijkt aanwezig in alle tot nu toe uitgebrachte versies van iOS 11 (iOS 11, iOS 11.0.1, iOS 11.0.2 en iOS 11.0.3). Ook in de bèta versie van iOS 11.1 blijkt de bug nog te zitten. Nu de bug bekend is geworden ligt het voor de hand dat Apple het probleem met de eerstvolgende iOS update zal verhelpen.

Het is niet de eerste keer dat er een manier is gevonden waarop het vergrendelingsscherm van een iPhone, iPad of iPod Touch ongeauthoriseerd gepasseerd kan worden. In eerdere versies van iOS werden ook al manieren ontdekt om middels misbruik van Siri persoonlijke gegevens naar boven te halen die eigenlijk beschermd moeten worden door het vergrendelingsscherm.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie