HMD Global presenteert onverwacht de Nokia 7

19-10-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Terwijl het geruchtencircuit al weken volledig gefocust is op de komst van de high-end Nokia 9, heeft het Fins-Chinese HMD Global in China plots de Nokia 7 uit de doeken gedaan.

Sinds eind vorig jaar heeft het Fins-Chinese bedrijf HMD Global de exclusieve rechten om onder de merknaam van Nokia nieuwe telefoons en smartphones uit te brengen. Tot op heden zijn vier Android smartphones verschenen: de Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 en Nokia 8. Terwijl al maanden geruchten de ronde doen over de komst van de high-end Nokia 9, heeft HMD Global plotseling het nog aanwezige gat tussen de Nokia 6 en Nokia 8 opgevuld met de introductie van de nieuwe Nokia 7.

Nokia 7
Nokia 7

De Nokia 7 is een middenklasse smartphone die in Europa waarschijnlijk een verkoopprijs van tussen de 400 en 450 euro gaat krijgen. Officieel is het toestel nog niet voor Europa aangekondigd, maar die introductie zal waarschijnlijk niet lang op zich laten wachten. Bij eerdere Nokia toestellen was zichtbaar dat deze eerst in China werden gepresenteerd en daarna ook in Europa en de Verenigde Staten.

De Nokia 7 is een toestel met een 5,2 inch groot Full HD beeldscherm en wordt aangedreven door de middenklasse Qualcomm Snapdragon 630 processor. De Nokia 7 komt beschikbaar in twee uitvoeringen: één met 4 GB werkgeheugen en 64 GB interne opslagcapaciteit en een uitgebreider model met 6 GB werkgeheugen en 128 GB interne opslagcapaciteit. Beide uitvoeringen beschikken overigens ook over een Micro SD geheugenkaartslot.

Camera met Zeiss lens

Op cameragebied is de Nokia 7 uitgevoerd met een 16-megapixelcamera aan de achterzijde en een 5-megapixel frontcamera. De camera aan de achterzijde van het toestel beschikt over een lens van Carl Zeiss. HMD Global adverteert vooral met de 'bothie-functie, een optie waarmee met zowel de camera aan de voorzijde als aan de achterzijde gelijktijdig een foto gemaakt kan worden om bijvoorbeeld met meerdere mensen op de foto te kunnen gaan. De Nokia 7 is tot slot uitgevoerd met een 3.000 mAh accu en beschikt over een vingerafdruksensor aan de achterzijde van het toestel.

De Nokia 7 is vooralsnog niet voor de Europese markt gepresenteerd, maar voor de hand ligt dat dit binnen enkele dagen of weken zal gebeuren en het toestel mogelijk nog voor het eind van dit jaar in Europa in de winkels zal liggen. De Nokia 7 gaat waarschijnlijk tussen de 400 en 450 euro kosten.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie