Tele2 ziet klantenbestand opnieuw flink groeien

Tele2 ziet klantenbestand opnieuw flink groeien

19-10-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Connectiviteit , Diensten , Netwerk


Tele2 weet de groei in haar mobiele klantenbestand goed vast te houden. In het derde kwartaal van 2017 groeide het mobiele klantenbestand met 57.000 klanten. Niet te min heeft Tele2 wel moeite om haar omzet op peil te houden.

Tele2 is in Nederland zowel op de vaste- als op de mobiele markt actief. Gecombineerd heeft Tele2 afgelopen kwartaal te maken gehad met een daling in de omzet van maar liefst 5,4 procent. Alleen de mobiele activiteiten zorgen voor een omzetgroei die mede te wijten is aan de flinke groei in het mobiele klantenbestand. Tele2 zag haar mobiele klantenbestand in het derde kwartaal van dit jaar opnieuw met 57.000 klanten groeien.

Niet alles is even rooskleurig. Sinds de invoering van de Wet op het Financieel Toezicht voor de telecommarkt, zijn de smartphone verkopen in combinatie met een abonnement ingestort. In het derde kwartaal is de omzet uit smartphone verkopen bij Tele2 met maar liefst 41 procent gedaald ten opzichte van het derde kwartaal van 2016. Ook de dienstenomzet daalde met 40 procent. De omzet die mobiele bellers in het laadje brachten steeg met 27 procent.

Gemiddelde omzet per klant iets omhoog

Op dit moment leveren mobiele klanten van Tele2 de provider gemiddeld 17,20 euro per maand aan omzet op. Dat is iets meer dan de gemiddelde omzet per klant in het derde kwartaal van 2016 (17,09 euro) maar lager dan de gemiddelde omzet per klant die Tele2 in het tweede kwartaal van dit jaar boekte (18,04 euro).

Uit de kwartaalcijfers blijkt verder dat Tele2 steed minder afhankelijk wordt van T-Mobile. Al 93 procent van al het dataverkeer en 54 procent van al het spraakverkeer loopt al via het eigen 4G netwerk. Hiermee drukt Tele2 de kosten, aangezien Tele2 tegen hogere prijzen moet inkopen bij T-Mobile dan dat dataverkeer en belminuten op het eigen netwerk kosten.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie