'Apple Pay vanaf 2 november beschikbaar in Nederland'

19-10-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Apple Pay, de betaaldienst van Apple waarmee met een Apple iPhone betalingen verricht kunnen worden bij betaalautomaten, komt mogelijk op 2 november beschikbaar in Nederland.

Apple biedt in de Verenigde Staten al enkele jaren 'Apple Pay' aan, een betaaldienst waarmee met een Apple iPhone of Apple Watch betaald kan worden bij betaalautomaten. Apple is sinds de introductie van Apple Pay bezig met de uitrol van de dienst in andere landen. In diverse Europese landen is Apple Pay reeds beschikbaar.

Tot nu toe leek de Nederlandse markt niet echt de focus gehad te hebben voor Apple Pay. Banken hebben in Nederland zelf al manieren ontwikkeld waarbij consumenten hun smartphone kunnen gebruiken om mobiel te betalen. Daarnaast liggen de kosten voor (mobiele) transacties erg laag, terwijl Apple een behoorlijke commissie vraagt voor iedere betaling die via Apple Pay verloopt.

Nederlandse introductie Apple Pay op 2 november

Het lijkt er echter nu toch op dat Apple Pay in Nederland geïntroduceerd zal gaan worden. Bronnen laten aan One More Thing weten dat de introductie van Apple Pay voor 2 november in Nederland op de planning zou staan. De berichten klinken aannemelijk aangezien Apple doorgaans gelijktijdig met de presentatie van de kwartaalcijfers nieuwe landen toevoegt aan Apple Pay. Apple publiceert haar kwartaalcijfers op 2 november. Daarnaast blijken op de website van Apple al meer dan een week ondersteuningspagina's voor Apple Pay in het Nederlands beschikbaar te zijn, wat een extra aanwijzing is dat Apple Pay in aantocht is.

Geruchten doen de ronde dat Apple Pay vanaf 2 november in ieder geval bij de ING Bank en bij Bunq zal werken. Aangezien Apple transactiekosten en commissies opeist voor betalingen via Apple Pay, ligt het voor de hand dat de dienst niet gratis zal zijn voor klanten van deze banken. Wat Apple Pay zal gaan kosten in Nederland is nog niet bekend.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

01-02-2018
Huawei P Smart
31-01-2018
Nokia 2
30-01-2018
Sony Xperia L2
21-12-2017
HTC U11+
06-12-2017
Alcatel Idol 5


Nieuw

16-01-2018
Huawei P Smart
08-01-2018
Sony Xperia XA2
08-01-2018
Sony Xperia L2
05-01-2018
Nokia 6 (2018)