'Apple verlaagt productie nieuwe iPhone 8 en iPhone 8 Plus fors'

19-10-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


In november en december gaat Apple naar verluidt de productie van de nieuwe Apple iPhone 8 en iPhone 8 Plus bijna halveren. Nooit eerder werd de productie van nieuwe iPhone toestellen zo vroeg verlaagd.

De nieuwe Apple iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn nog geen maand op de markt, of de productiecapaciteit voor beide toestellen wordt al flink verlaagd. Volgens toeleveranciers van Apple gaat Apple in de maanden november en december bijna de helft minder iPhone 8 en iPhone 8 Plus toestellen produceren.

Apple iPhone 8 Plus (links) en Apple iPhone 8 (rechts)
Apple iPhone 8 Plus (links) en Apple iPhone 8 (rechts)

Vorige week dook al het bericht op dat de Apple iPhone 8 en iPhone 8 Plus niet goed zouden verkopen. Consumenten zouden vooral wachten op de komst van de Apple iPhone X die vanaf 3 november in de verkoop gaat. Ook de beperkte verschillen met de Apple iPhone 7 en Apple iPhone 7 Plus alsmede het feit dat de iPhone 7 toestellen ondertussen behoorlijk in prijs zijn verlaagd zou ervoor zorgen dat veel mensen de iPhone 7 verkiezen boven de iPhone 8.

Doorgaans reageert Apple niet op berichten die door toeleveranciers naar buiten gebracht worden. In een zeldzame reactie op berichten over wijzigingen in de productiecapaciteit gaf Apple CEO Tim Cook eerder aan dat Apple haar onderdelen bij meerdere leveranciers betrekt en berichtgeving van één leverancier dus geen goed beeld zou geven over de totale iPhone productie.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie