Huawei verstevigt nummer drie positie met verkoop 100 miljoen smartphones

Huawei verstevigt nummer drie positie met verkoop 100 miljoen smartphones

24-10-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Huawei heeft dit jaar tot nu toe wereldwijd ruim 20 procent meer smartphones verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Totaal heeft Huawei tot op heden in 2017 zo'n 100 miljoen smartphone verkochts. Daarmee is Huawei goed op weg om haar doelstelling te realiseren in 2018 in verkoopaantallen Apple voorbij te streven.

Door een combinatie van een sterke thuismarkt in China en toenemende bekendheid en vertrouwen op westerse markten, groeit Huawei erg hard op de internationale telecommarkt. Huawei is zowel leverancier van netwerkinfrastructuur als consumentenproducten zoals smartphones en tablets.

Huawei heeft in 2017 tot nu toe 100 miljoen smartphones verkocht, een stijging van 20 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2016, zo meldt XDA. Daarbij moeten de beste maanden van het jaar qua verkoopaantallen nog aanbreken. Succesnummers van Huawei van dit jaar zijn tot nu toe onder andere de Huawei P10, Huawei Mate 9 en de toestellen uit de Y-serie. Binnenkort komen daar de nieuwe Huawei Mate 10 Lite en Huawei Mate 10 Pro bij.

Doelstelling om Apple en Samsung te passeren

Huawei heeft de ambitie om in 2018 Apple in verkoopaantallen te passeren en daarmee de nummer twee positie op de wereldranglijst van grootste smartphone producenten te claimen. Na het behalen van deze doelstelling is de volgende missie om uiteindelijk binnen vijf jaar wereldwijd marktleider te zijn in de smartphone markt en daarmee dus ook Samsung van de troon te stoten. Daarmee hangt Samsung hetzelfde lot boven het hoofd als Nokia in 2012.

Nokia is bijna twee decenia lang wereldwijd marktleider geweest op de markt voor mobiele telefoons en smartphones, maar werd in 2012 door Samsung van de troon gestoten. Sindsdien is Samsung wereldwijd marktleider. Als Huawei in haar opzet slaagt, komt uiterlijk tien jaar na dato ook weer een einde aan het marktleiderschap van Samsung.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie