HTC U11 Plus beschikt over knijpfunctie

01-11-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De nieuwe HTC U11 Plus, die waarschijnlijk morgen gepresenteerd gaat worden, beschikt net als de HTC U11 over de knijpfunctie 'Edge Sense'. Bij de HTC U11 kan deze knijpfunctie ingesteld worden voor een specifieke app of actie.

HTC heeft zelf al door laten schemeren dat het bedrijf morgen (2 november) een nieuwe smartphone gaat presenteren. Het gaat waarschijnlijk om de HTC U11 Plus. In de aanloop naar de introductie laat HTC zo nu en dan eens een 'teaser' ontsnappen, waarop HTC de focus legt op enkele kleine details van het toestel. Met de jongste teaser meldt HTC dat het toestel - net als de HTC U11 - over de knijpfunctie 'Edge Sense' beschikt.

HTC hint op Edge Sense in de nieuwe HTC U11 Plus
HTC hint op Edge Sense in de nieuwe HTC U11 Plus

Edge Sense kan op de HTC U11 aan alle apps en acties gekoppeld worden. Zodra dan in de zijkant van het toestel geknepen wordt, start het toestel die betreffende app of actie op. Verwacht wordt dat HTC de functie op de HTC U11 Plus op dezelfde manier gaat inzetten. De techniek is door HTC ontwikkeld en wordt ook op de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL gebruikt. Bij deze twee toestellen kan met de knijpfunctie de Google Assistant opgestart worden.

Randloos beeldscherm

De HTC U11 Plus belooft een nóg uitgebreidere smartphone te gaan worden dan de HTC U11 die begin dit jaar werd gepresenteerd. Het toestel krijgt een 6 inch groot randloos beeldscherm met een QHD+ beeldschermresolutie (1.440 x 2.880 pixels).

De HTC U11 Plus wordt net als de normale U11 aangedreven door de snelste processor van dit moment, de Qualcomm Snapdragon 835 processor. Het toestel komt waarschijnlijk in twee uitvoeringen, één model met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslagcapaciteit en een model met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslagcapaciteit.

Op cameragebied wordt verwacht dat de HTC U11 Plus uitgevoerd zal zijn met een 12-megapixel UltraPixel camera aan de achterzijde. Deze camera zou net als de camera in de LG G6 over een diafragma van f/1.7 beschikken. Aan de voorzijde van het toestel is naar verluidt een 8-megapixelcamera aanwezig.

Morgen (2 november) zal moeten blijken of de geruchten kloppen en HTC inderdaad met de HTC U11 Plus op de proppen gaat komen.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie