T-Mobile wordt steeds grotere luis in de pels van Vodafone

T-Mobile wordt steeds grotere luis in de pels van Vodafone

09-11-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Connectiviteit , Diensten , Netwerk


T-Mobile heeft voor het vijfde kwartaal op rij een behoorlijke groei in het klantenbestand laten zien en snoept daarmee vooral klanten weg bij Vodafone. Het aantal abonnees bij T-Mobile groeide in het derde kwartaal met 66.000 klanten.

T-Mobile en Tele2 zijn momenteel de enige twee spelers die behoorlijk groeien in de Nederlandse markt. De groei van beide providers gaat vooral ten kosten van Vodafone en enkele sim-only aanbieders. Uit de kwartaalcijfers van T-Mobile over het derde kwartaal van 2017 blijkt dat het klantenbestand van T-Mobile in het derde kwartaal met 4,7 procent is gegroeid ten opzichte van het derde kwartaal van 2016.

Ten opzichte van het derde kwartaal van 2016 is het aantal abonnees met 9,2 procent gegroeid. Daarentegen zet de trend zich door dat steeds minder mensen een prepaid aansluiting hebben. Het aantal prepaid klanten daalde in één jaar tijd met 11,9 procent. Het prepaid klantenbestand is echter aanzienlijk kleiner dan het aantal abonnees waardoor het totale klantenbestand flink is gegroeid. T-Mobile telt nu 3,178 miljoen abonnees en 698.000 prepaid klanten. In de drie kwartalen van 2017 die nu voorbij zijn heeft T-Mobile 196.000 nieuwe klanten geworven, waarmee de klantgroei nu al hoger is dan in heel 2016.

T-Mobile maakte in het derde kwartaal een omzet van 304 miljoen euro met haar mobiele activiteiten. 23 miljoen euro omzet was afkomstig uit T-Mobile Thuis, de vaste activiteiten die T-Mobile vorig jaar heeft overgenomen van Vodafone. Ondanks de klantgroei is de omzet van T-Mobile uit haar mobiele activiteiten met 5,9 procent gedaald. Niet te min is het bedrijfsresultaat gestegen naar 98 miljoen euro.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie