Apple stoot in het laatste kwartaal Samsung nog éénmaal van de troon

Apple stoot in het laatste kwartaal Samsung nog éénmaal van de troon

10-11-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Marktonderzoeker TrendForce verwacht dat Apple in het laatste kwartaal van dit jaar meer smartphones zal verkopen dan Samsung. Daarmee wordt Apple nog één keer tijdelijk marktleider.

Samsung is al sinds 2012 marktleider op de markt voor mobiele telefoons en smartphones. In 2012 nam Samsung het markleiderschap over van Nokia. Zolang gekeken wordt naar het verkoopvolume op jaarbasis, staat Samsung tot nu toe jaar op jaar bovenaan de lijst smartphone fabrikanten die de meeste smartphones verkopen. Op kwartaalbasis zijn er echter wel eens flinke schommelingen.

In 2015 werd Samsung in het vierde kwartaal plots door Apple van de troon gestoten. Apple verkocht nipt meer iPhones dan het aantal smartphones dat Samsung dat kwartaal had verkocht. Marktonderzoeker TrendForce verwacht voor het laatste kwartaal van 2017 een spectaculairder verschil tussen Apple en Samsung.

Samsung verkoopt minder toestellen dan Apple in het vierde kwartaal

TrendForce voorspelt dat Apple in het laatste kwartaal van 2017 wereldwijd 81 miljoen iPhones gaat verkopen. Samsung zal in het laatste kwartaal waarschijnlijk 'slechts' 77 miljoen smartphones verkopen, waarmee Samsung in het vierde kwartaal tijdelijk geen marktleider meer is.

Het vierde kwartaal is voor Apple meestal het beste kwartaal van het jaar, mede door de feestdagen. Sinds 3 november is de Apple iPhone X verkrijgbaar, een toestel dat tot nu toe een behoorlijk succes is. De belangrijkste toestellen van Samsung zijn al veel langer op de markt en veel consumenten wachten tot de komst van nieuwe toestellen van Samsung in 2018. Daardoor zal Samsung in het vierde kwartaal van dit jaar naar verwachting minder toestellen verkopen dan in het derde kwartaal. Samsung heeft naar verluidt in het derde kwartaal van dit jaar 81 miljoen smartphones verkocht.

Apple's marktleiderschap is van korte duur

Het verwachte marktleiderschap van Apple in het vierde kwartaal van dit jaar is mogelijk de laatste keer dat Apple qua verkoopaantallen Samsung voorbij streeft. Er was al geruime tijd een daling zichtbaar in de iPhone verkopen die met de introductie van de iPhone X nu even een oplevering beleeft. Dit effect is echter waarschijnlijk van korte duur en vanaf volgend jaar wordt verwacht dat de daling in de iPhone verkopen verder zal doorzetten.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

15-10-2018
CAT B35
01-10-2018
Sony Xperia XZ3