Samsung onthult eerste componenten voor de Samsung Galaxy S9

10-11-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung heeft vandaag haar nieuwe high-end smartphone processor en een nieuwe cameramodule gepresenteerd. Deze componenten worden hoogstwaarschijnlijk in de nieuwe Samsung Galaxy S9 gebruikt die waarschijnlijk in februari 2018 gepresenteerd zal gaan worden.

Traditioneel presenteert Samsung ieder voorjaar een nieuwe flagship smartphone in de Samsung Galaxy S smartphone serie. In februari 2018 wordt de introductie van de Samsung Galaxy S9 verwacht. Vandaag heeft Samsung twee componenten gepresenteerd die hoogstwaarschijnlijk in de Galaxy S9 gebruikt gaan worden.

Nieuwe Samsung Exynos 9 processor voor de Samsung Galaxy S9
Nieuwe Samsung Exynos 9 processor voor de Samsung Galaxy S9

Samsung heeft de nieuwe generatie Exynos 9 smartphone processor onthuld. Dit processor is Samsung's tegenhanger van de Qualcomm Snapdragon 845 processor die ook begin volgend jaar zal verschijnen. Een deel van de Galaxy S9 modellen (vooral de Amerikaanse modellen) zullen uitgerust gaan worden met de Snapdragon 845 processor van Qualcomm, Europese modellen van de Galaxy S9 krijgen de nieuwe Exynos 9 processor.

Sneller en beter

Samsung heeft nog niet veel details gegeven over de nieuwe processor. Zo is de kloksnelheid van de processor nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de Exynos 9 net als haar voorganger geproduceerd is op het 10 nanometer procedé. Daarmee is het uitgesloten dat de Galaxy S9 al een 7 nanometer processor gaat krijgen. Naar opgaaf van Samsung is de nieuwe Exynos 9 processor 'uiteraard' weer beter qua snelheid als qua grafische prestaties, al worden de claims nog niet onderbouwd met cijfers.

Nieuwe cameramodule

Naast de nieuwe Exynos 9 processor heeft Samsung ook een geheel nieuwe cameramodule onthuld die waarschijnlijk ook in de Samsung Galaxy S9 gebruikt gaat worden. Het gaat om een camera met een 24-megapixel camerasensor. Het gaat opnieuw om een Dual Pixel camera met een hoge resolutie. De huidige Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ is uitgevoerd met een 12-megapixel Dual Pixel camera.

De Samsung Galaxy S9 wordt mogelijk in februari of maart 2018 gepresenteerd. In de komende weken zullen ongetwijfeld steeds meer details over het nieuwe paradepaardje van Samsung naar buiten gaan komen.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie