Uitrol Android 8.0 Oreo update voor Nokia 8 gaat spoedig van start

Uitrol Android 8.0 Oreo update voor Nokia 8 gaat spoedig van start

10-11-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


HMD Global heeft bekend gemaakt dat het bèta programma met de Android 8.0 Oreo update voor de Nokia 8 vrijwel probleemloos is verlopen en de Android 8.0 Oreo update klaar is om uitgerold te gaan worden. De update zal binnen enkel dagen tot weken beschikbaar gaan komen voor alle gebruikers van de Nokia 8.

HMD Global brengt sinds begin dit jaar Android smartphones uit onder de merknaam Nokia. Het bedrijf heeft de exclusieve rechten om de merknaam 'Nokia' te mogen gebruiken voor nieuwe telefoons en smartphones. Anders dan eerdere Nokia smartphones draaien de nieuwste toestellen niet op Windows Phone maar op het Android besturingssysteem. Uniek daarbij is de belofte van HMD Global dat alle toestellen, duur of goedkoop, gedurende hun levensduur regelmatig Android updates zullen ontvangen.

HMD Global was nadat Google de nieuwste Android versie uitbracht, Android 8.0 Oreo, één van de eerste fabrikanten die bekend maakte dat álle tot dan toe uitgebrachte Nokia smartphones een update naar Android 8.0 Oreo zouden gaan krijgen. Korte tijd later werd het Android 8.0 Oreo bèta programma opgestart, waarbij HMD Global met 2.000 Nokia 8 eigenaren de update alvast heeft getest.

Klaar voor uitrol

Uit deze publieke test zijn geen noemenswaardige problemen naar voren gekomen en alle problemen die zijn gesignaleerd zijn ondertussen opgelost. Daarmee is de Android 8.0 Oreo update nu klaar om uitgerold te gaan worden. HMD Global heeft bekend gemaakt dat de update dan ook spoedig beschikbaar zal gaan komen voor alle eigenaren van een Nokia 8.

De Android 8.0 Oreo update wordt in de komende dagen tot weken verwacht en kan zonder tussenkomst van een computer direct op de toestellen gedownload en geïnstalleerd worden. Later volgt er ook een Android 8.0 Oreo update voor de Nokia 6, Nokia 5 en Nokia 3.
 

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie