'Android 8.1 Oreo is gericht op verdere verbetering uithoudingsvermogen'

'Android 8.1 Oreo is gericht op verdere verbetering uithoudingsvermogen'

13-11-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Google test samen met ontwikkelaars nu al de eerste bèta versies van Android 8.1 Oreo. Deze nieuwe Android versie, als update voor Android 8.0 Oreo, zal vooral gaan zorgen voor een verdere verbetering van het uithoudingsvermogen van smartphones.

In Android 8.1 Oreo zet Google een volgende stap om gebruikers mogelijkheden tegeven het energieverbruik van hun toestel onder controle te krijgen en te beperken. In de instellingen van Android smartphones is al geruime tijd zichtbaar welke app veel energie verbruiken. In Android 8.1 Oreo wordt dit overzicht verder gedetailleerd en krijgen gebruikers meer instrumenten tot hun beschikking om zelf het energieverbruik van apps aan banden te leggen.

Naast informatie over welke apps veel energie verbruiken, gaat Google in Android 8.1 Oreo ook weergeven waarom apps zoveel energie verbruiken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat dit veroorzaakt wordt door veel dataverkeer of omdat de app zeer frequent locatiegegevens verzameld. Vervolgens krijgen gebruikers de mogelijkheid vanuit deze instellingen bijvoorbeeld de permissie om lociatiegegevens op te vragen in te trekken. Door deze permissie in te trekken kan de app geen gebruik meer maken van locatiegegevens en wordt een belangrijke oorzaak van het hoge energieverbruik aangepast.

Uiteraard zorgt het intrekken van permissies er wel voor dat bepaalde apps mogelijk niet meer correct kunnen functioneren. Veel apps vragen echter meer permissies dan ze daadwerkelijk nodig hebben. Op het moment dat een app wordt opgestart en permissies zijn uitgeschakeld die de app op dat moment nodig heeft, wordt hier een melding van gemaakt en kan de gebruiker de permissies weer inschakelen. De nieuwe maatregelen in Android 8.1 Oreo zijn dan ook vooral bedoeld om het achtergrondverbruik van apps verder te beperken.

Via
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10