Apple kan 22 tot 24 miljoen iPhone X toestellen leveren voor eind 2017

Apple kan 22 tot 24 miljoen iPhone X toestellen leveren voor eind 2017

13-11-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Tot aan het eind van 2017 kan Apple 22 tot 24 miljoen iPhone X toestellen produceren, meldt de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming Chi Kuo. Apple gaat een aantal productielijnen voor de iPhone 8 inzetten voor de productie van de iPhone X.

Apple heeft naar verluidt in de aanloop naar de verkoop van de iPhone X diverse grote productieproblemen gehad, waardoor Apple relatief weinig iPhone X toestellen beschikbaar heeft op dit moment. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming Chi Kuo heeft Apple nu de capaciteit om tot het eind van het jaar totaal zo'n 22 tot 24 miljoen iPhone X toestellen te produceren.

Omdat de productieproblemen nagenoeg geheel zijn opgelost en toeleveranciers steeds beter in staat zijn alle benodigde componenten te leveren, zal de productiecapaciteit voor de iPhone X in het eerste kwartaal van 2018 met 35 tot 45 procent kunnen stijgen.

De vraag naar de iPhone X is volgens Kuo erg sterk, zelfs groter dan verwacht. Dat staat in schril contrast met de vraag naar het kleine iPhone 8 model. De vraag naar dit model is lager dan eerder door Apple werd ingeschat. Daarom gaat Apple de productiecapaciteit voor dit toestel halveren en zelfs een aantal productielijnen voor dit toestel ombouwen naar een productielijn voor de iPhone X. Dit is mogelijk al voor het eind van dit jaar klaar, waardoor mogelijk 23 tot 25 miljoen iPhone X toestellen voor het eind van het jaar geproduceerd kunnen worden. De vraag naar het Apple iPhone 8 Plus model ligt iets hoger dan verwacht.
 

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie