LG brengt LG V30 begin december uit in Nederland voor 899 euro

13-11-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


LG heeft bekend gemaakt dat de LG V30 begin december ook in Nederland uitgebracht gaat worden. Het toestel wordt - naar begrippen voor LG - bijzonder stevig geprijsd met een verkoopadviesprijs van 899 euro.

De LG V30 is al enige tijd in Nederland te koop via zogenaamde 'grijze import' maar zal vanaf december ook officieel in Nederland verkrijgbaar zijn. De LG V30 krijgt - net als in omringende landen -  een verkoopadviesprijs van 899 euro. Het is daarmee het duurste toestel dat LG ooit in haar geschiedenis heeft uitgebracht en is daarmee ook aanzienlijk duurder dan de LG G6 die begin dit jaar werd gepresenteerd voor 749 euro. Overigens lag de prijs van de LG G6 ook al 50 euro hoger dan de introductieprijs van de LG G5 uit 2016.

LG V30
LG V30

Met de aantrekkende economie proberen smartphone fabrikanten, met Apple en Samsung voorop, hun high-end smartphones tegen steeds hogere prijzen in de markt te zetten. De prijsstijgingen ten opzichte van vorige modellen staan echter niet in verhouding tot de algemene prijsontwikkeling op de markt. Prijsstijgingen van 10 tot 20 procent zijn momenteel geen uitzondering, waarvan Samsung met de nieuwe Galaxy Note 8 en Apple met haar Apple iPhone X het duidelijkste voorbeeld zijn.

LG gaat mee in de trend van prijsverhogingen

Ook LG denkt nog meer te kunnen gaan vragen voor haar high-end LG V30. De verkoopadviesprijs van het toestel ligt 150 euro hoger dan de LG G6 van begin dit jaar en zelfs 200 euro hoger dan de oorspronkelijke verkoopadviesprijs van de LG G5 van vorig jaar.

Eén voordeel hebben de toestellen van LG, Samsung en veel andere Android smartphones wel ten opzichte van bijvoorbeeld Apple iPhones: na introductie dalen de verkoopprijzen doorgaans snel. De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ zijn bijvoorbeeld ondrtussen al ruim 200 euro in prijs gedaald. Apple iPhones dalen doorgaans niet in prijs. Apple houdt altijd vast aan haar hoge verkoopadviesprijzen en draagt wederverkopers op deze prijzen te blijven hanteren.

Advies: wacht enkele maanden met aankoop

Wie geïnteresseerd is in de nieuwe LG V30 of bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 8 en nog even kan wachten, doet er goed aan een aantal maanden te wachten. Wie bijvoorbeeld zijn aankoop uitstelt tot na de feestdagen kan de LG V30 of de Galaxy Note 8 waarschijnlijk 150 tot wellicht zelfs 250 euro goedkoper krijgen dan de prijs waarvoor beide toestellen binnenkort op de markt verschijnen.
 

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie