HTC werkt aan nieuwe VR-bril 'HTC Vive Focus'

14-11-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HTC heeft in China bekend gemaakt dat het bedrijf werkt aan een nieuwe en geheel draadloze Virtual Reality bril. De nieuwe HTC Vive focus werkt middels camera's in de bril en twee basisstations.

De HTC Vive is tot nu toe één van de beste VR-brillen die op de markt is verschenen. Eén nadeel heeft de bril wel: de bril moet middels kabels op een computer aangesloten worden. HTC gaat dit probleem oplossen met de nieuwe HTC Vive Focus.

HTC Vive Focus
HTC Vive Focus

De HTC Vive Focus heeft in China een vooraankondiging gekregen. Het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat de VR bril daadwerkelijk op de markt komt. De HTC Vive Focus is een volledige stand-alone VR-bril en beschikt naar opgaaf van HTC over de Qualcomm Snapdragon 835 processor, momenteel de snelste smartphone processor in de markt.

Sensoren, camera's en basisstations

De HTC Vive Focus registreert bewegingen en haar positie in een ruimte door middel van diverse sensoren, twee camera's aan de voorzijde van de bril en twee basisstations die in de ruimte geplaatst moeten worden waarin de HTC Vive Focus gebruikt wordt. Dankzij al deze componenten zou de HTC Vive Focus dezelfde prestaties moeten kunnen wegzetten als de normale bekabelde HTC Vive.

In de HTC Vive Focus is een OLED beeldscherm geplaatst voor de weergave van de Virtual Reality wereld. Naar opgaaf van HTC gaat het om een hoge resolutie beeldscherm, al heeft HTC geen details gegeven over de daadwerkelijke resolutie en de pixeldichtheid van het beeldscherm. Vooral dit laatste is bepalend hoe scherp het beeld van de nieuwe VR-bril zal zijn.

Vooralsnog enkel voor China

De HTC Vive Focus is in eerste instantie vooral op de Chinese markt gericht en belooft een stuk goedkoper te gaan worden dan de HTC Vive. Verkoopprijzen heeft HTC nog niet bekend gemaakt.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties


2 dagen geleden bespaarde iemand €350 per jaar

Vergelijk wat jij kan besparen op je telefoonrekening


Nu verkrijgbaar

23-10-2017
Nokia 3310 3G
02-10-2017
Sony Xperia XZ1


Nieuw

16-11-2017
Oneplus 5T 64GB
16-11-2017
Oneplus 5T 128GB
02-11-2017
HTC U11+
02-11-2017
HTC U11 Life