Politieke spanningen Barcelona brengen Mobile World Congress in gevaar

Politieke spanningen Barcelona brengen Mobile World Congress in gevaar

14-11-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Buitenland


De politieke spanningen momenteel in Barcelona, die zijn ontstaan nadat Catelonië de onafhankelijkheid heeft uitgeroepen, worden met zorgen gadegeslagen door de GSM Association, de organisatie achter het jaarlijkse Mobile World Congress.

De GSM Association (GSMA) heeft haar zorgen uitgesproken over de politieke situatie in Catelonië en Barcelona. Vanwege de wens van Catelonië om zich af te scheiden van Spanje, is er momenteel sprake van een politiek instabiele situatie in Barcelona. De GSMA vraagt zich dan ook af of het verstandig is een groot evenement zoals het Mobile World Congress nog wel in Barcelona te organiseren.

De organisatie van het Mobile World Congress 2018 is nagenoeg rond en deze kan eigenlijk al niet meer verplaatst of geannuleerd worden. De politieke situatie in Catelonië roept echter wel veel veiligheidsvragen op. Op het congres komen tussen de 300.000 en 500.000 mensen af, waardoor veel beveiliging noodzakelijk is, zowel vanuit publieke als private bronnen.

GSMA overweegt contract te ontbinden

Officiëel heeft de GSMA met Barcelona tot aan 2023 contracten lopen voor de organisatie van het Mobile World Congress in de stad. Mocht de politieke situatie in Barcelona niet verbeteren, dan overweegt de GSMA dit contract al in 2019 te ontbinden, wat zou betekenen dat het Mobile World Congress in 2019 moet gaan verhuizen naar een andere stad.

Het Mobile World Congress is de grootste beurs en het grootste congres ter wereld op het gebied van mobiele communicatie. Vanuit meer dan honderd landen komen de belangrijkste mensen uit de telecomsector tezamen om lijnen uit te zetten voor de toekomst.

Bron

 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie