'Android krijgt standaard ondersteuning voor twee simkaarten'

21-11-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


In de broncode van de standaard telefoon-app voor Android smartphones zijn fragmenten gevonden die erop wijzen dat Google standaard dual-sim ondersteuning gaat toevoegen aan het Android besturingssysteem. Tot op heden moesten fabrikanten deze ondersteuning zelf aan Android toevoegen.

Er zijn al honderden modellen Android smartphones op de markt met dual-sim of soms zelfs triple-sim ondersteuning. Ondanks de populairiteit van deze toestellen in vooral Rusland, het midden-oosten en op de Aziatische markt, beschikt het Android besturingssysteem nog steeds niet standaard over ondersteuning voor twee- of drie simkaarten.

Hier komt waarschijnlijk binnenkort verandering in. Ontwikkelaars hebben in de broncode van de standaard telefoon-app voor het Android besturingssysteem codefragmenten aangetroffen die erop wijzen dat Google werkt aan de standaard integratie van dual-sim ondersteuning in het Android besturingssysteem.

De standaard telefoon-app die in het Android besturingssysteem aanwezig is wordt door veel fabrikanten momenteel vervangen door een eigen app, om bijvoorbeeld dual-sim ondersteuning toe te voegen. Met de wijziging is het vervangen van de standaard telefoon-app niet meer noodzakelijk.

Het lijkt erop dat de dual-sim ondersteuning in het Android besturingssysteem vooral bedoeld zal zijn voor Android One en Android Go smartphones. Deze toestellen worden momenteel ook al meestal als dual-sim smartphones uitgerust. Overigens betekent de toevoeging van dual-sim ondersteuning aan het Android besturingssysteem niet dat alle smartphones in de toekomst dual-sim ondersteuning zullen krijgen. Anderzijds wordt het voor fabrikanten wel makkelijker om toestellen met dual-sim ondersteuning uit te rusten.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


1 dag geleden bespaarde iemand €376 per jaar

Vergelijk wat jij kan besparen op je telefoonrekening


Nu verkrijgbaar

06-12-2017
Alcatel Idol 5
04-12-2017
Blackberry Motion
04-12-2017
LG V30
30-11-2017
Motorola Moto X4
14-11-2017
HTC U11 Life


Nieuw

16-11-2017
Oneplus 5T 64GB
16-11-2017
Oneplus 5T 128GB
02-11-2017
HTC U11+
02-11-2017
HTC U11 Life