'3000 jonge Chinese scholieren gedwongen tot productie iPhone X'

'3000 jonge Chinese scholieren gedwongen tot productie iPhone X'

21-11-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Circa 3.000 jonge scholieren uit China, variërend in leeftijd tussen de 17 en 19 jaar, zijn afgelopen maanden gedwongen om te werken in de fabrieken van het Chinese Foxconn op de nieuwe Apple iPhone X te produceren.

Het Chinese Foxconn, één van de grootste assemblagebedrijven ter wereld en een belangrijke opdrachtnemer van Apple, heeft afgelopen maanden 3.000 scholieren ingezet voor de productie van de Apple iPhone X. Daarbij zijn mogelijk wetten en regels overtreden.

De 3.000 scholieren werden onder de noemer 'stage' voor drie maanden gedwongen aan het werk gezet in de fabrieken van Foxconn om 'werkervaring' op te doen, zo stellen zes scholieren in de leeftijd tussen de 17 en 19 jaar tegenover The Financial Times. Volgens de scholieren werden zij onder dwang aan het werk gezet bij Foxconn.

De scholieren stellen dat zij werkdagen van 11 uur moesten draaien, terwijl overwerken voor stagiaires en scholieren niet is toegestaan onder Chinese wetgeving. Scholieren mogen ook in China maximaal 40 uur per week werken.

Zowel Apple als Foxconn melden dat er incidentele gevallen zijn ontdekt waarbij scholieren of stagiaires overuren hebben gedraaid, maar beide bedrijven stellen dat de scholieren en stagiaires vrijwillig en niet onder dwang bij Foxconn hebben gewerkt. Daarnaast hebben de scholieren en stagiaires ook een beloning ontvangen voor hun werkzaamheden.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie