Sony start met uitrol Android 8.0 Oreo update naar Sony Xperia XZ en XZs

27-11-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Sony is vandaag begonnen met de uitrol van de al eerder aangekondigde Android 8.0 Oreo update naar de Sony Xperia XZ uit september 2016 en de Sony Xperia XZs uit februari van dit jaar. De update zal in de komende dagen tot weken in Europa en de Benelux arriveren op beide toestellen.

Zoals al eerder werd aangekondigd, is Sony begonnen met de uitrol van de Android 8.0 Oreo update voor de Sony Xperia XZ en de Sony Xperia XZs, zo meldt XperiaBlog. De Sony Xperia XZ is de eerste smartphone die in 2016 is uitgebracht die een update naar Android 8.0 Oreo ontvangt. Sony is er dit jaar sowieso erg vroeg bij met haar updates. De update wordt gefaseerd uitgerold. Afhankelijk van de regio en de productiebatch zal de update in de komende dagen tot weken voor alle gebruikers van de Sony Xperia XZ en Xperia XZs beschikbaar gaan komen.

Android 8.0 Oreo update staat klaar voor Sony Xperia XZs
Android 8.0 Oreo update staat klaar voor Sony Xperia XZs

Anders dan de Android 8.0 Oreo update die Sony eind oktober al uitbracht voor de Sony Xperia XZ Premium, is de Android 8.0 Oreo update voor de Sony Xperia XZ en Xperia XZs minder omvangrijk. De focus bij deze update ligt echt op de 'upgrade' naar Android 8.0 Oreo. Sony heeft nog wel enkele kleine aanvullingen gedaan in de vorm van 'Reminders', 'Xperia Actions', 'App Shortcuts', 'Smart Text Selection' en 'Autofill', maar grote nieuwe functies zijn niet aan de update toegevoegd. Vorige maand kreeg de Sony Xperia XZ Premium met de Android 8.0 Oreo update bijvoorbeeld ook een grote update voor de camera.

Ondanks dat Sony met haar update voor de Xperia XZ en XZs vooral de focus legt op Android 8.0 Oreo, is de update met een formaat van 1,2 GB toch behoorlijk groot. Om die reden wordt geadviseerd de update - zodra deze beschikbaar is - te downloaden over een Wi-Fi verbinding. De update komt naar verwachting binnen enkele weken beschikbaar voor alle gebruikers van beide toestellen.
 

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie