Gebruikers HTC U11 ontvangen vanaf vandaag Android 8.0 Oreo update

27-11-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HTC is begonnen met de uitrol van de lang verwachte Android 8.0 Oreo update voor de HTC U11. Alle gebruikers van het toestel kunnen de update in de komende dagen gaan verwachten.

HTC is begonnen met de wereldwijde uitrol van de Android 8.0 Oreo update naar de HTC U11. De update kwam eerder deze maand al beschikbaar voor Taiwanese gebruikers van de HTC U11. Taiwan is het thuisland van HTC. De HTC U11 is het huidige paradepaardje van HTC en is daarom de eerste smartphone van HTC die de update naar de nieuwste Android versie ontvangt. HTC is sowieso één van de eerste fabrikanten die is begonnen met het updaten van bestaande toestellen naar de nieuwste Android versie.

HTC U11 ontvangt binnenkort update naar Android 8.0 Oreo
HTC U11 ontvangt binnenkort update naar Android 8.0 Oreo

HTC kondigde al vrijwel direct na de introductie van Android 8.0 Oreo aan dat de HTC U11 een update naar deze nieuwste Android versie zou gaan krijgen. De update zal binnen enkele weken ook beschikbaar komen voor gebruikers in Europa en de Benelux. De update is ruim 1,3 GB groot.

Nieuwe mogelijkheden van Android 8.0 Oreo

Google presenteerde in augustus Android 8.0 Oreo als haar nieuwste Android versie. Naast honderden kleine verbeteringen, wijzigingen en toevoegingen, zijn de drie belangrijkste nieuwe functies van Android 8.0 Oreo het gewijzigde notificatiesysteem, de beperkingen die Android nu oplegt aan achtergrondverbruik van apps en de splitsing van het Android platform van de fabrikant specifieke interface.

Vanaf Android 8.0 Oreo is het in het hoofdmenu van Android toestellen zichtbaar welke apps een notificatie hebben gegeven. Dit geeft Android 8.0 Oreo weer middels een bolletje bij deze apps. Verder heeft Google een belangrijke stap gezet om het energieverbruik van smartphones naar beneden te krijgen en daarmee het uithoudingsvermogen van toestellen te verbeteren. Dit doet Google door strengere restricties op te leggen aan apps hoe zij zich op de achtergrond mogen gedragen. Zo mogen apps bijvoorbeeld minder dataverkeer verbruiken op de achtergrond en minder vaan de GPS positie opvragen.

De belangrijkste wijziging in Android 8.0 Oreo is de splitsing van het besturingssysteem en de fabrikant specifieke interface. Doordat deze twee componenten vanaf Android 8.0 Oreo van elkaar zijn losgetrokken, wordt het makkelijker om toestellen van een update te voorzien. Tot op heden moesten fabrikanten hun eigen schil aanpassen op de nieuwe Android versie. Vanaf Android 8.0 Oreo is dit niet meer nodig, waardoor de verwachting is dat meer toestellen vaker en langer up-to-date gehouden zullen gaan worden.
 

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie