'Introductie Nokia 9 hangt in de lucht'

28-11-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Het ziet er naar uit dat Nokia fabrikant HMD Global de Nokia 9, waarover al maanden wordt geroddeld en gespeculeerd, spoedig gaat introduceren. Mogelijk dat het toestel al begin januari tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas wordt onthuld.

Al geruime tijd wordt gesproken over de Nokia 9. Nadat HMD Global, het Fins-Chinese bedrijf dat nu onder de merknaam 'Nokia' nieuwe telefoons en smartphones uitbrengt, in augustus de Nokia 8 presenteerde, was het de verwachting dat er geen Nokia 9 meer zou verschijnen. De geruchten over de Nokia 9 laaide midden september echter opnieuw op en in oktober doken zelfs 3D renders op die een goed beeld gaven bij de vormgeving van het toestel.

Nokia 9 in een beschermhoes
Nokia 9 in een beschermhoes

Uit de renders bleek al dat de Nokia 9 net als de Samsung Galaxy S8, Apple iPhone X en LG G6 een randloos AMOLED beeldscherm gaat krijgen. Eerdere benchmarks spraken over een beeldschermdiagonaal van 5,3 inch, maar een iets groter beeldschermformaat van 5,5 of zelfs 5,7 inch lijkt meer voor de hand te liggen, Temeer omdat de Nokia 8 al een 5,3 inch beeldscherm heeft gekregen.

De introductie van de Nokia 9 lijkt nu echt aanstaande te zijn aangezien steeds meer informatie, details en beelden van het toestel naar buiten komen. Via een hoesjesfabrikant zijn nu zelfs renders naar buiten gekomen waarop de Nokia 9 goed zichtbaar is. Doorgaans verschijnen dit soort beelden pas enkele weken voor de introductie. Begin januari is het eerste grote volgende event, de Consumer Electroncis Show (CES) in Las Vegas. Het zou ons niets verbazen als de Nokia 9 tijdens de CES gepresenteerd gaat worden.

High-end specificaties

De Nokia 9 belooft, net als de Nokia 8, een high-end smartphone te gaan worden. Waarschijnlijk komt de Nokia 9 hardwarematig in grote lijnen overeen met de Nokia 8. Het toestel zal voorzien zijn van de Qualcomm Snapdragon 835 processor of - als het toestel pas volgend jaar verschijnt - zelfs de Snapdragon 845 processor. Op dit moment is namelijk niet duidelijk wanneer HMD global de Nokia 9 zou willen gaan introduceren.

Het ligt voor de hand dat HMD Global voor de Nokia 9 dezelfde camera configuratie gaat gebruiken die ook in de Nokia 8 zijn gebruikt. De Nokia 8 is voorzien van een dubbele 13-megapixelcamera die is opgebouwd uit een kleurencamera en een zwart-wit camera. Beide camera's gecombineerd zijn in staat foto's met hoge contrasten en échte zwart-wit foto's te maken. Beide camera's aan de achterzijde van de Nokia 8 zijn uitgerust met lenzen van Carl Zeiss, iets wat hoogstwaarschijnlijk ook bij de Nokia 9 het geval zal zijn.

Naast het randloze beeldscherm wordt gesuggereerd  dat de Nokia 9 ook stof- en waterdicht zal zijn, een feature die de Nokia 8 moet missen. Het toestel krijgt naar verluidt een prijskaartje van rond de 750 euro.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10