Sony voorziet Sony Xperia X Performance van Android 8.0 Oreo update

29-11-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Sony is gestart met de uitrol van de al eerder aangekondigde Android 8.0 Oreo update naar de Sony Xperia X Performance uit februari 2016. De update zal in de komende dagen tot weken in Europa en de Benelux arriveren op beide toestellen.

Sony houdt het tempo er flink ik qua updates en is nu ook begonnen met de uitrol van de Android 8.0 Oreo update naar de Sony Xperia X Performance. Dit toestel werd uitgebracht in februari 2016 en is daarmee het 'oudste' toestel dat tot op heden een update naar Android 8.0 Oreo ontvangt. Sony is dankzij het hoge update tempo nu sowieso al de fabrikant die het grootste aantal toestellen van een update naar Android 8.0 Oreo heeft voorzien.

Sony Xperia X Performance
Sony Xperia X Performance

De update wordt gefaseerd uitgerold. Afhankelijk van de regio en de productiebatch zal de update in de komende dagen tot weken voor alle gebruikers van de Sony Xperia X Performance beschikbaar gaan komen.

Anders dan de Android 8.0 Oreo update die Sony eind oktober al uitbracht voor de Sony Xperia XZ Premium, is de Android 8.0 Oreo update voor de Sony Xperia X Performance minder omvangrijk. De focus bij deze update ligt echt op de 'upgrade' naar Android 8.0 Oreo. Sony heeft nog wel enkele kleine aanvullingen gedaan in de vorm van 'Reminders', 'Xperia Actions', 'App Shortcuts', 'Smart Text Selection' en 'Autofill', maar grote nieuwe functies zijn niet aan de update toegevoegd. Vorige maand kreeg de Sony Xperia XZ Premium met de Android 8.0 Oreo update bijvoorbeeld ook een grote update voor de camera.

Ondanks dat Sony met haar update voor de Xperia X performance vooral de focus legt op Android 8.0 Oreo, is de update met een formaat van ruim 1,2 GB toch behoorlijk groot. Om die reden wordt geadviseerd de update - zodra deze beschikbaar is - te downloaden over een Wi-Fi verbinding. De update komt naar verwachting binnen enkele dagen tot weken beschikbaar voor alle gebruikers van de Xperia X Performance.
 

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie