HMD Global presenteert 19 januari de Nokia 9 en Nokia 8 (2018)

HMD Global presenteert 19 januari de Nokia 9 en Nokia 8 (2018)

04-12-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


HMD Global heeft op 19 januari 2018 in China een grote productintroductie op de planning staan. Hoogstwaarschijnlijk zal tijdens dit launch-event de Nokia 9 en de tweede generatie Nokia 8 (2018) gepresenteerd gaan worden.

Geruchten over de Nokia 9 doen al geruime tijd de ronde en het ziet er nu eindelijk naar uit dat de introductie niet heel lang meer op zich laat wachten. Nokia-fabrikant HMD Global heeft namelijk bekend gemaakt dat op 19 januari in China een grote introductie op de agenda staat. De Nokia 9 zal hier hoogstwaarschijnlijk de show gaan stelen, maar ook de introductie van de Nokia 8 (2018) lijkt op de planning te staan. In eerste instantie zal het gaan om een 'Chinees feestje' en zullen beide toestellen later internationaal worden gepresenteerd.

Over de Nokia 9 is de afgelopen maanden al veel geroddeld, gespeculeerd en uitgelekt. De Nokia 9 belooft de meest uitgebreide smartphone van HMD Global te gaan worden en beschikt hoogstwaarschijnlijk over een randloos beeldscherm van 5,5 inch of groter met een hoge QHD / 2K beeldschermresolutie. De smartphone wordt daarbij hoogstwaarschijnlijk aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 835 processor en beschikt over 6 GB werkgeheugen. Het toestel komt daarbij beschikbaar in een model met 64 GB en een model met 128 GB aan interne opslagcapaciteit.

Naast de Nokia 9 wordt gesuggereerd dat HMD Global ook de tweede generatie Nokia 8 gaat presenteren. Dit toestel gaat luisteren naar de naam 'Nokia 8 (2018)'. Specificaties van dit toestel zijn tot op heden nog niet uitgelekt.

Na de introductie op 19 januari zullen de Nokia 9 en Nokia 8 (2018) waarschijnlijk voor de rest van de wereld tijdens het Mobile World Congress in Barcelona gepresenteerd gaan worden.

Bron
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie