BlackBerry Motion arriveert in Nederlandse winkels

04-12-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De nieuwe BlackBerry Motion, die in oktober werd gepresenteerd, is vanaf deze week in Nederland verkrijgbaar.

Al sinds juni werd gesproken over de komst van de BlackBerry Motion, tot haar introductie in oktober, bekend was onder haar codenaam "Krypton". Vanaf vandaag is het toestel verkrijgbaar in de Benelux voor een verkoopadviesprijs van 469 euro.

BlackBerry Motion
BlackBerry Motion

Zoals al maanden voor de introductie van de BlackBerry Motion bekend was, is de BlackBerry Motion qua specificaties een 'middenklasse smartphone'. Het toestel is uitgevoerd met een touchscreen en heeft geen fysiek toetsenbord, wat in het verleden voor veel BlackBerry smartphones standaard was. Wel heeft het toestel een enorme accu capaciteit van 4.000 mAh, waarmee TCL wel een ander gedachtengoed van BlackBerry adresseert. BlackBerry toestellen staan namelijk sinds oudsher bekend om hun goede uithoudingsvermogen.

De BlackBerry Motion is gebouwd rondom een 5,5 inch groot beeldscherm met een 1080p (Full HD) beeldschermresolutie. Het toestel wordt aangedreven door de middenklasse Qualcomm Snapdragon 625 processor, een 2 GHz octa-core processor. Daarbij heeft het toestel een opvallend grote hoeveelheid werkgeheugen van 4 GB en een interne opslagcapaciteit van 32 GB. Op cameragebied is de BlackBerry Motion uitgevoerd met een 12-megapixelcamera aan de achterzijde.

Grote accu én waterdicht

Twee dingen maken de BlackBerry Motion extra bijzonder. Op de eerste plaats de al eerder benoemde grote accu van 4.000 mAh. In relatie tot het beeldschermformaat ligt de accucapaciteit van de BlackBerry Motion ver boven het gemiddelde, wat ongetwijfeld zal resulteren in een bovengemiddeld uithoudingsvermogen. Op de tweede plaats is de BlackBerry Motion IP67 gecertificeerd, waarmee het toestel stof- en waterdicht is. Daarmee is de BlackBerry Motion de eerste BlackBerry smartphone die volledig stof- en waterdicht is.

Vanaf deze week verkrijgbaar

De BlackBerry Motion draait uit de doos op Android 7.1 Nougat en zal door BlackBerry en TCL up-to-date gehouden worden middels zowel software- als maandelijkse beveiligingsupdates. De BlackBerry Motion is vanaf deze week in de Benelux in de winkels te vinden en heeft een verkoopadviesprijs van 469 euro. Meer informatie en alle specificaties van de BlackBerry Motion zijn verzameld op onze uitgebreide BlackBerry Motion overzichtspagina.
 

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie