'Xiaomi mikt op beursgang van 50 miljard dollar'

'Xiaomi mikt op beursgang van 50 miljard dollar'

05-12-2017  |  Maarten van Vliet  |  Buitenland


De Chinese smartphonemaker Xiaomi wil over niet al te lange tijd naar de beurs met een waarde van 50 miljard dollar. Bronnen stellen tegenover Bloomberg dat Xiaomi hierover in gesprek is met diverse investeringsbanken en dat de IPO volgend jaar in Hong Kong zal plaatsvinden.

Xiaomi begon enkele jaren geleden in China als start-up om de lokale bevolking te voorzien van relatief betaalbare smartphones. Die formule sloeg aan en binnen korte tijd klom Xiaomi op tot één van de grootste leveranciers van het land. Wel kreeg het bedrijf te maken met felle concurrentie van andere Chinese spelers waaronder Huawei en Oppo. 

Na China nu India

Tegelijkertijd investeerde Xiaomi in uitbreiding in de snelgroeiende Indiase smartphonemarkt. Daar zette Xiaomi vooral in op de fysieke verkoop van zijn toestellen waardoor het bedrijf volgens de laatste berichten Samsung zal inhalen als grootste smartphoneleverancier in India. 

Volgens bronnen zou een beursgang Xiaomi zo'n 5 miljard dollar opleveren. Mocht de beursgang realiteit worden dan  zou het gaan om één van de grootste IPO's van een technologiebedrijf. 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie