Een derde consumenten wil iPhone X - onderzoek

Een derde consumenten wil iPhone X - onderzoek

05-12-2017  |  Maarten van Vliet  |  Toestellen


Ruim een derde (35%) van de consumenten zegt als volgende smartphone een iPhone X te willen aanschaffen. Sowieso is meer dan de helft (53%) voornemens sowieso een iPhone te kopen. Dat blijkt uit onderzoek door Barclays onder consumenten in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en China. Opvallend is dat in augustus van dit jaar slechts 18 procent van de ondervraagden aangaf meer dan 1000 dollar te willen spenderen aan een nieuwe smartphone.

Apple laat geïnteresseerden in de iPhone X minimaal 1.159 euro betalen voor het toestel, waarmee de verkoopprijs en winstmarge van de Apple iPhone nieuwe records heeft gebroken. Volgens Barclays heeft de gemiddelde verkoopprijs (ASP) van de iPhone X ingeschat op 823 dollar, een recordbedrag voor Apple. 

Bijna kwart niet-iPhone bezitters gaat naar iPhone

Door de hoge vraag naar de iPhone X kreeg Apple te maken met productieproblemen waardoor de levering van de smartphone werd vertraagd. Leveranciers zouden te weinig onderdelen kunnen leveren om componenten voor de gezichtsherkenningsfunctie te kunnen maken.

Uit de studie van Barclays komt ook naar voren dat 62 procent van de consumenten van plan is komend jaar zijn smartphone te upgraden en bijna drie kwart (72%) wil dit in de komende 18 maanden doen. Bijna een kwart (23%) van de niet-iPhone bezitters overweegt een iPhone als volgende toestel. Deze trend is vooral merkbaar in China, aldus Barclays. 
 

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie