Premium vormgegeven Alcatel Idol 5 gespot in eerste winkels

06-12-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Voor Alcatel begint het een traditie te worden om ieder najaar een nieuwe telg in de Alcatel Idol serie te uit te brengen. Dit jaar is het de beurt aan de Alcatel Idol 5, een toestel met een dunne aluminium behuizing en een geavanceerde camera.

Alcatel heeft de langverwachte Alcatel Idol 5 in de Benelux in de winkels gelegd. Het toestel werd al begin september aangekondigd en is nu verkrijgbaar. Dit nieuwe toestel in de Idol serie doet haar naam eer aan en combineert een uiterst verzorgde vormgeving met een keurig lijstje specificaties. De Alcatel Idol 5 heeft een dunne aluminium behuizing met diamond-cut geslepen randen.

Alcatel Idol 5
Alcatel Idol 5

De Alcatel Idol 5 is uitgevoerd met een 5,2 inch groot Full HD beeldscherm en wordt aangedreven door een behoorlijk rappe 1,3 GHz octa-core processor van MediaTek. Daarbij beschikt het toestel over 3 GB werkgeheugen en 16 GB aan interne opslagcapaciteit, uiteraard uitbreidbaar middels een Micro SD geheugenkaart.

Op cameragebied is de Alcatel Idol 5 uitgevoerd met een 13-megapixelcamera aan de achterzijde en een 5-megapixel frontcamera. Speciale software kan ervoor zorgen dat de foto's geïntepoleerd worden naar resoluties van 16-megapixel (voor de primaire camera) en 8-megapixel (voor de frontcamera).

Prijs en beschikbaarheid

De Alcatel Idol 5 is uitgevoerd met een 2.800 mAh accu en draait vanuit de doos op Android 7.0 Nougat. Het toestel ligt vanaf deze week in de Benelux in de winkels voor een verkoopadviesprijs van 239 euro. Meer informatie en alle specificaties zijn verzameld op onze uitgebreide Alcatel Idol 5 overzichtspagina.
 

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie