Samsung start productie 512 GB geheugenchip voor smartphones en tablets

06-12-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung hint de start van de productie van haar nieuwe geheugenchip met een capaciteit van 512 gigabyte op de komst van smartphones en tablets met deze hoeveelheid opslagcapaciteit.

Samsung heeft bekend gemaakt dat het bedrijf is gestart met de productie van een chip die toekomstige smartphones en tablets een gigantische opslagcapaciteit van 512 gigabyte kan gaan geven. Dankzij de nieuwste technieken is de geheugenchip qua leessnelheid bijna even snel als SSD harde schijven voor computers, momenteel de snelste opslagmedia die verkrijgbaar zijn.

Samsung start productie van 512 GB UFS opslagchips
Samsung start productie van 512 GB UFS opslagchips

Samsung stelt dat de geheugenchips in de nabije toekomst in de eerste high-end smartphones en tablets toegepast zullen gaan worden. Aangezien de productiekosten voor deze geheugenmodules nog behoorlijk hoog zijn, zullen de producten met deze 512 gigabyte geheugenchip zeker niet goedkoop gaan worden. Tot nu toe gebruikt vooral Apple deze geheugenchips met hoge opslagcapaciteit van Samsung voor haar iPhones.

Blu-ray film in 100 seconden wegschrijven

De nieuwe geheugenchip van Samsung heeft een leessnelheid van maar liefst 860 MB per seconde. De schrijfsnelheid bedraagt 250 MB per seconde. Daarmee kan in theorie een volledige blu-ray film in minder dan 100 seconden op de geheugenchip geschreven worden.

De kans bestaat dat Apple een op deze module gebaseerde geheugenchip gaat gebruiken voor toekomstige iPads en iPhones. Ook van Samsung mogen producten verwacht gaan worden met deze geheugenmodule, al zal dat waarschijnlijk nog wel minimaal een half jaar duren.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

15-10-2018
CAT B35
01-10-2018
Sony Xperia XZ3