Wileyfox laat adverteerders nieuwe smartphone subsidieren

Wileyfox laat adverteerders nieuwe smartphone subsidieren

06-12-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De Britse smartphone fabrikant Wileyfox brengt haar bestaande smartphones in Groot Brittannië ook uit in een zogenaamde 'Add-X uitvoering'. De toestellen zijn omgerekend 50 tot 80 euro goedkoper in aanschaf omdat op het vergrendelscherm van het toestel advertenties worden getoond.

Wileyfox maakt het mogelijk toestellen van het merk tegen een lagere prijs te kopen in ruil voor advertenties. Toestellen die middels advertenties worden ondersteund zijn 50 tot 70 pond goedkoper (omgerekend 55 tot 80 euro) dan de normale verkoopadviesprijs, meldt Engadget.

De advertenties worden weergegeven op het vergendelingsscherm van de toestellen, maar staan volgens Wileyfox notificaties op het vergendelingsscherm niet in de weg. Tijdens het ontgrendelen van het toestel is direct de advertentie zichtbaar. Het weergeven van advertenties kost maximaal circa 20 MB aan dataverkeer per maand, zo garandeert Wileyfox.

Verwijderen advertenties tegen betaling mogelijk

Wie de middels advertenties ondersteunde toestellen aanschaft, heeft later de mogelijkheid om de advertenties alsnog te laten verwijderen. Hiervoor moet een bedrag van rond de 40 pond (circa 45 euro) betaald worden, waarna een update naar het toestel wordt gestuurd die de advertenties verwijderd.

Vooralsnog zijn alleen de Wileyfox Swift 2 Plus en de Wileyfox Spark+ in Add-X uitvoering verkrijgbaar in Groot Brittannië. Later komen waarschijnlijk ook Add-X varianten van de Wileyfox Swift 2 en Wileyfox Spark X beschikbaar. Of de toestellen met advertentieondersteuning ook in andere landen uitgebracht gaan worden is momenteel nog niet bekend. 
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie