Google voegt iDeal toe als nieuwe betaalmogelijkheid

06-12-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Diensten


Na een uitgebreide test in de afgelopen maanden is het vanaf vandaag eindelijk mogelijk om aankopen uit de Google Play Store, de applicatie- en contentwinkel voor het Android besturingssysteem, af te rekenen via iDeal.

Het gebruik van creditcards ligt in Nederland aanzienlijk lager dan in andere landen omdat de noodzaak van een creditcard in Nederland eigenlijk niet bestaat. Met de pinpas kunnen Nederlanders overal betalen en online is iDeal een ideaal betalingssysteem. Doordat veel internationale bedrijven geen moeite doen het Nederlandse iDeal systeem aan te bieden als betalingsmogelijkheid, moeten veel Nederlanders zonder creditcard momenteel extra moeite doen om bijvoorbeeld betaalde apps of games aan te schaffen in applicatiewinkels zoals de Google Play Store.

Hoewel de Google Play Store al jaren bestaat is Google begon Google pas afgelopen zomer met het testen van iDeal als betalingsmogelijkheid voor de Google Play Store. Deze test is succesvol afgerond en vanaf vandaag is het voor alle Nederlanders mogelijk om aankopen in de Google Play Store af te rekenen via iDeal.

Eindelijk een goed alternatief

Nederlanders zonder creditcard waren tot op heden aangewezen op het openen van een Paypal rekening, het aanschaffen van Google Play giftcards met een bepaalde waarde of van de mogelijkheid om aankopen uit de Google Play Store te betalen via de telefoonrekening bij KPN (en dochtermerken van KPN) of T-Mobile.

Betalen via iDeal is mogelijk voor klanten van nagenoeg alle Nederlandse banken. Naast betalen met iDeal blijft ook betalen met creditcard, cadeaubonnen, PayPal of via je mobiele provider gewoon mogelijk.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

01-02-2018
Huawei P Smart
31-01-2018
Nokia 2
30-01-2018
Sony Xperia L2
21-12-2017
HTC U11+
06-12-2017
Alcatel Idol 5


Nieuw

16-01-2018
Huawei P Smart
08-01-2018
Sony Xperia XA2
08-01-2018
Sony Xperia L2
05-01-2018
Nokia 6 (2018)