Google voegt iDeal toe als nieuwe betaalmogelijkheid

Google voegt iDeal toe als nieuwe betaalmogelijkheid

06-12-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten


Na een uitgebreide test in de afgelopen maanden is het vanaf vandaag eindelijk mogelijk om aankopen uit de Google Play Store, de applicatie- en contentwinkel voor het Android besturingssysteem, af te rekenen via iDeal.

Het gebruik van creditcards ligt in Nederland aanzienlijk lager dan in andere landen omdat de noodzaak van een creditcard in Nederland eigenlijk niet bestaat. Met de pinpas kunnen Nederlanders overal betalen en online is iDeal een ideaal betalingssysteem. Doordat veel internationale bedrijven geen moeite doen het Nederlandse iDeal systeem aan te bieden als betalingsmogelijkheid, moeten veel Nederlanders zonder creditcard momenteel extra moeite doen om bijvoorbeeld betaalde apps of games aan te schaffen in applicatiewinkels zoals de Google Play Store.

Hoewel de Google Play Store al jaren bestaat is Google begon Google pas afgelopen zomer met het testen van iDeal als betalingsmogelijkheid voor de Google Play Store. Deze test is succesvol afgerond en vanaf vandaag is het voor alle Nederlanders mogelijk om aankopen in de Google Play Store af te rekenen via iDeal.

Eindelijk een goed alternatief

Nederlanders zonder creditcard waren tot op heden aangewezen op het openen van een Paypal rekening, het aanschaffen van Google Play giftcards met een bepaalde waarde of van de mogelijkheid om aankopen uit de Google Play Store te betalen via de telefoonrekening bij KPN (en dochtermerken van KPN) of T-Mobile.

Betalen via iDeal is mogelijk voor klanten van nagenoeg alle Nederlandse banken. Naast betalen met iDeal blijft ook betalen met creditcard, cadeaubonnen, PayPal of via je mobiele provider gewoon mogelijk.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie