‘Apple komt terug met een metalen iPhone’

‘Apple komt terug met een metalen iPhone’

07-12-2017  |  admin


Apple is bezig om een iPhone te ontwikkelen met een LCD-scherm en een gekleurde metalen achterkant. Dat meldt de zakenkrant Nikkei, op basis van een anonieme bron.

Apple is bezig om een iPhone te ontwikkelen met een LCD-scherm en een metalen achterkant. Dat meldt althans de zakenkrant Nikkei, op basis van een anonieme bron. De aanpassing van de product roadmap zou vooral bedoeld zijn om Samsung op meer afstand te zetten. Samsung is (momenteel) de enige toeleverancier van OLED displays.

Apple heeft zoals bekend de Apple iPhone 8 en iPhone 8 Plus voorzien van een glazen achterkant. Deze twee zijn daarmee eigenlijk letterlijk de oude Apple iPhone 7 in een nieuw jasje. De Apple iPhone X beschikt als enige over een OLED scherm met veel dunnere randen – zonder startknop.

Een bron in de productieketen in Azië weet nu dus te melden dat Apple niet alleen werkt aan nieuwe OLED modellen, maar ook aan een versie met LCD-scherm. Wat daarbij opvalt is het formaat: Apple werkt aan 5,8 inch en 6,3 inch OLED modellen. Daarnaast zou nog een 6,1 inch instapmodel komen met een metalen behuizing in verschillende kleuren.

Apple bestelt weer LCD-schermen

De move van Apple zou dan ook meer te maken hebben met de keuze van leveranciers. Apple’s aartsrivaal Samsung is de enige maker van de OLED schermen op de iPhone X. De LCD-schermen van de andere modellen worden gemaakt door Sharp en Japan Display. Als zij nieuwe contracten krijgen, hebben ze weer wat lucht en meer tijd om zelf OLED schermen te ontwikkelen.  

Of dit dan een populair model wordt, zal moeten blijken. Bij de nieuwe modellen blijkt vooral de iPhone X geliefd te zijn. Ondanks de torenhoge prijs gaan klanten toch voor het beste. Hetzelfde effect was er toen Apple de iPhone5c lanceerde. Die was naast de iPhone 5s toch wel een beetje het lelijke eendje, ondanks zijn felle kleuren.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie