Apple gaat verbod op gebruik app-generators strenger handhaven

11-12-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Diensten, Toestellen


Apple heeft aangekondigd dat het bedrijf vanaf begin 2018 het verbod op apps die gemaakt zijn middels app-generators of templates strenger gaat handhaven.

Een app bouwen is lang niet voor iedereen weggelegd. Veel bedrijven hebben niet de tijd, kennis of geld om een app te bouwen of te laten bouwen. Voor deze doelgroep waren afgelopen tijd diverse alternatieven beschikbaar in de vorm van 'app generators' of 'templates'.

Middels app-generators of templates is het mogelijk om een app te bouwen zonder dat hier specifieke programmeerkennis voor nodig is. De app gebruikt bijvoorbeeld een bestaande rss-feed van een website om het nieuws te tonen of vertaalt de mobiele site in een app.

In de officiële richtlijnen van Apple is het niet toegestaan om apps aan te bieden die via een app-generator of middels een template zijn gebouwd. Tot op heden is Apple met deze richtlijnen nog relatief soepel omgegaan. Vanaf 2018 gaat dit echter wijzigen. Apple heeft aangekondigd dat vanaf volgend jaar apps die gebouwd zijn middels een app-generator of template geweigerd zullen gaan worden. De reden dat Apple dergelijke apps weigert is omdat apps die zijn gebouwd met een app-generator of template vaak van veel lagere kwaliteit zijn dan op maat gemaakte apps.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie