Leveranciers van Apple iPhone X onderdelen rapporteren kleinere orders

11-12-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Ondanks dat een flinke groei werd verwacht in het aantal onderdelen dat Apple zou gaan bestellen voor de Apple iPhone X, melden meerdere leveranciers van Apple dat orders voor nieuwe onderdelen juist kleiner zijn. Dat suggereert dat de iPhone X minder hard verkoopt dan werd aangenomen.

De nieuwe Apple iPhone X is sinds 3 november verkrijgbaar. Op de eerste verkoopdag liepen de levertijden al op naar vier tot zes weken omdat het aantal iPhone X toestellen dat Apple op 3 november beschikbaar had nog erg beperkt was. Sinds de iPhone X in de verkoop is gegaan, is de productie echter goed op gang gekomen en ondertussen heeft Apple de achterstand al bijna weggewerkt. Op dit moment is de levertijd voor een iPhone X nog maar één tot twee weken.

Apple iPhone X
Apple iPhone X

Het lijkt erop dat Apple ook ziet dat er afgelopen maand meer iPhone X modellen zijn geproduceerd dan zijn verkocht. Meerdere leveranciers van onderdelen voor de Apple iPhone X melden dat de ordergrootte van Apple in november al 30 procent lager lag dan eerder werd verwacht. Dit suggereert dat de Apple iPhone X helemaal niet zo goed verkoopt dan eerder werd aangenomen.

Hoewel er al miljoenen exemplaren van de Apple iPhone X over de toonbank zijn gegaan, is de Apple iPhone X vanwege haar extreem hoge prijs niet voor iedereen weggelegd. Zodra de feestdagen achter de rug zijn, zakt de vraag naar nieuwe iPhones traditioneel ieder jaar in. Het vierde kwartaal is voor Apple altijd het beste, het eerste kwartaal doorgaans het slechtste.

Afgaande op de bestellingen van nieuwe onderdelen voor de Apple iPhone X, lijkt Apple er al op voor te sorteren dat er een sterkere daling in het aantal verkochte iPhone X toestellen zal plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2018 dan waar Apple eerder vanuit ging. Onderdelenleveranciers vrezen dat Apple de productiecapaciteit zal gaan verlagen, waardoor onderdelenleveranciers omzet gaan missen waar eerder wel op is gerekend.
 

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nu verkrijgbaar

15-10-2018
CAT B35
01-10-2018
Sony Xperia XZ3