HTC werkt aan HTC U11 Eye

HTC werkt aan HTC U11 Eye

11-12-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Tech-insider Evan Blass heeft onthuld dat HTC binnenkort de HTC U11 Eye gaat presenteren. Details over het toestel ontbreken, maar het lijkt erop dat het een uitvoering van de HTC U11 Life gaat worden met een geoptimaliseerde selfie-camera.

Wellicht dat lezers van GSM Helpdesk zich de HTC Desire Eye uit oktober 2014 nog kunnen herinneren? Ruim drie jaar na dato haalt HTC waarschijnlijk de naam 'Eye' weer van stal, zo valt op te maken uit een tweet van tech-insider Evan Blass. Volgens Blass werkt HTC momenteel onder de codenaam 'Harmony' aan een nieuwe smartphone die binnenkort als 'HTC U11 Eye' gepresenteerd zal gaan worden.

Details over de HTC U11 Eye zijn er nog niet. Aangezien de naam lijkt te verwijzen naar de HTC Desire Eye uit 2014 - destijds een middenklasse smartphone - lijkt het voor de hand te liggen dat HTC de onlangs gepresenteerde HTC U11 Life als basis gaat gebruiken voor de HTC U11 Eye. De HTC U11 Life is het eerste Android One toestel van HTC, mogelijk dat de HTC U11 Eye qua specificaties hetzelfde toestel is als de HTC U11 Life, echter dan met de 'normale' versie van Android.

Opvallende overeenkomsten

De HTC Desire Eye uit 2014 stond bekend om haar geoptimaliseerde selfie-camera. Het toestel was zowel aan de voor- als aan de achterzijde voorzien van een 13-megapixelcamera, wat in 2014 nog relatief uniek was. De HTC U11 Life die onlangs werd gepresenteerd heeft aan zowel de voor- als aan de achterzijde een 16-megapixelcamera en lijkt in dat opzicht op de HTC Desire Eye uit 2014. Dit versterkt de vermoedens dat de HTC U11 Eye mogelijk hardwarematig hetzelfde toestel zal zijn als de HTC U11 Life, echter dan uitgevoerd met de 'normale' versie van Android in plaats van Android One.

Het is nog niet bekend wanneer HTC de HTC U11 Eye gaat presenteren en of het toestel ook voor de Europese markt bedoeld is.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

15-10-2018
CAT B35
01-10-2018
Sony Xperia XZ3