Samsung Health screenshot bevestigt verplaatste vingerafdruksensor in Galaxy S9

11-12-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De geruchten over de Samsung Galaxy S9 nemen in rap tempo toe. Meestal wijst dit erop dat de introductie in aantocht is. Er wordt gesuggereerd dat de Samsung Galaxy S9 al begin januari te zien zal zijn op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Vooruitlopend op de introductie is er een nieuwe aanwijzing gevonden dat de vingerafdruksensor in de Samsung Galaxy S9 verplaatst is.

Samsung gaat met de verwachte nieuwe Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ hoogstwaarschijnlijk afrekenen met een veel gehoorde klacht over de positie van de vingerafdruksensor in de Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ en Galaxy Note 8. Bij deze drie toestellen is de vingerafdruksensor geplaatst naast de camera, waardoor de vinger ook telkens op de cameralens kwam te liggen. Bij de Galaxy S9 en Galaxy S9+ zal de vingeradruksensor onder de camera geplaatst worden om dit probleem te verhelpen.

Screenshot Samsung Health toont positie hartslagsensor in nieuwe Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+
Screenshot Samsung Health toont positie hartslagsensor in nieuwe Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+

De geruchten dat Samsung de vingerafdruksensor in de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ heeft verplaatst naar een plek ónder de camera doen al enkele weken de ronde. Afgelopen weekend is nieuw bewijs gevonden die deze geruchten bevestigen.

Screenshot als nieuwe aanwijzing

Er is een screenshot opgedoken die naar verluidt afkomstig is uit de Samsung Health app voor de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+. Deze screenshot laat zien dat de hartslagsensor in de Galaxy S9 en Galaxy S9+ is geplaatst op de plek waar bij de huidige Galaxy S8, Galaxy S8+ en Galaxy Note 8 de vingerafdruksensor is geplaatst - naast de camera dus. Doordat op deze plek de hartslagsensor is geplaatst in de Galaxy S9 en Galaxy S9+, is het duidelijk dat de vingerafdruksensor verplaatst zal zijn.

De plek die Samsung in de huidige Galaxy S8, Galaxy S8+ en Galaxy Note 8 had gekozen voor de vingerafdruksensor is erg onlogisch. De meeste smartphone fabrikanten die de vingerafdruksensor aan de achterzijde van hun toestellen plaatsen, voorzien toestellen van een vingerafdruksensor onder de camera. Dit is ook de plek waar vaak de wijsvinger gehouden wordt op het moment dat de smartphone in de hand ligt.

Vingerafdruksensor in het beeldscherm of niet?

Er is nog een kleine kans dat Samsung de wereld gaat verrassen met de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+. Bekend is namelijk dat Samsung al langere tijd werkt aan een techniek om een vingerafdruksensor in het beeldscherm te verwerken. Samsung is hier echter tegen diverse technische uitdagingen aangelopen. Verder is bekend dat Samsung een patent heeft op een techniek waarbij het beeldscherm rondom een vingerafdruksensor loopt. Beide uitvoeringen zou Samsung dus nog kunnen gebruiken in de Galaxy S9 en Galaxy S9+, al lijkt de kans daarop wel erg klein te zijn.

Aankondiging tijdens de CES of tijdens het MWC?

Wat de huidige geruchtenstroom extra interessant maakt is dat ze al in een vrij vroeg stadium erg concreet zijn. Normaal gesproken worden geruchten pas echt concreet als de introductie van een nieuw toestel echt aanstaande is. Dit stuwt de verwachtingen dat Samsung mogelijk al begin januari tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ zal laten zien. In voorgaande jaren introduceerde Samsung haar Galaxy S modellen pas tijdens- of zelfs na het Mobile World Congress in eind februari in Barcelona.

Bron
 

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nu verkrijgbaar

15-10-2018
CAT B35
01-10-2018
Sony Xperia XZ3