'HMD Global komt al in januari met opvolger voor Nokia 6'

'HMD Global komt al in januari met opvolger voor Nokia 6'

11-12-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Nokia telefoon- en smartphone fabrikant HMD Global zal halverwege januari al een opvolger voor de Nokia 6 gaan presenteren, zo stellen nieuwe geruchten.

HMD Global, een Fins-Chinese producent van telefoons- en smartphones die het exclusieve recht heeft verworven om onder de Nokia merknaam nieuwe telefoons en smartphones uit te mogen brengen, komt midden januari 2018 met een opvolger voor de huidige Nokia 6, zo stelt Phone Arena. Het toestel gaat mogelijk luisteren naar de naam 'Nokia 6 (2018)' om duidelijk aan te geven dat het om een opvolger voor de huidige Nokia 6 gaat.

De meeste details over de Nokia 6 (2018) ontbreken nog. Wel stelt Phone Arena dat het toestel aangedreven zal worden door de nieuwe Qualcomm Snapdragon 660 processor. Dit is een octa-core processor opgebouwd uit een snelle 2,2 GHz quad-core processor en een energie efficiënte 1,8 GHz quad-core processor. Daarmee gaat de Nokia 6 (2018) een flinke sprong vooruit maken, niet alleen vanwege de recentere / nieuwere processor, maar ook omdat de nieuwe Snapdragon 660 uit een hogere serie komt dan de Snapdragon 430 processor die de huidige Nokia 6 aandrijft.

Sneller en energiezuiniger

De Qualcomm Snapdragon 660 levert voor de Nokia 6 (2018) diverse voordelen op. De processor is sowieso veel sneller, maar ook energiezuiniger omdat de processor op een 14 nanometerschaal is geproduceerd. Hoe kleiner de schaal, hoe efficiënter een processor is.

Verder wordt gesuggereerd dat de Nokia 6 (2018) over maar liefst 4 GB aan werkgeheugen zal beschikken en verder 32 GB aan interne opslagcapaciteit zal hebben. Het ligt voor de hand dat HMD Global het toestel aankondigt met Android 8.1 Oreo, al is dat nu echter enkel een aanname op basis van de werkwijze van HMD Global. Andere details over het toestel ontbreken vooralsnog.
 

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie