Apple gaat muziekherkenningsdienst Shazam overnemen

Apple gaat muziekherkenningsdienst Shazam overnemen

11-12-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten


Volgens Britse media zijn Apple en Shazam dicht bij de bekendmaking van de overname van Shazam door Apple. De overname wordt waarschijnlijk later deze week bekend gemaakt.

Volgens Britse media gaat Apple de muziekherkenningsdienst Shazam overnemen. Met de overname is naar verluidt een overnamesom van 300 miljoen Britse pond gemoeid. Apple zou van plan zijn om Shazam te gaan integreren in haar muziekdiensten, waaronder Apple Music.

Shazam is wereldwijd de meest gebruikte app om uit te vinden wie de artiest is en hoe het nummer heet dat op dat moment geluisterd wordt. Shazam neemt hiervoor een stukje van de muziek op die op dat moment in de omgeving van de gebruiker hoorbaar is en vergelijkt dit met een muziek database. Op basis daarvan geeft Shazam alle informatie over het nummer terug.

De Shazam app is wereldwijd al meer dan 1 miljard keer gedownload. Desondanks is Shazam er tot op heden nooit in geslaagd winst te maken.

Volgens Britse media zal de overname later deze week officieel bekend gemaakt gaan worden. De overname komt op een opvallend moment. Google kondigde namelijk enkele weken geleden aan dat Google Assistant ook Shazam-achtige functionaliteit gaat krijgen en aldoor in beeld gaat brengen welke muziek rondom een gebruiker van een Android smartphone gedraaid wordt. Het lijkt voor de hand te liggen dat Apple dezelfde functionaliteit aan het iOS besturingssysteem wil gaan toevoegen middels de overname van Shazam.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

15-10-2018
CAT B35
01-10-2018
Sony Xperia XZ3