'Oude Apple iPhone wordt sneller met nieuwe accu'

'Oude Apple iPhone wordt sneller met nieuwe accu'

11-12-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Er duiken steeds meer aanwijzingen op dat oudere Apple iPhones een stuk sneller worden nadat er een nieuwe accu in de toestellen wordt gezet. iPhones lijken de kloksnelheid van de processor te verlagen op het moment dat de accu aan het verslijten is.

Gemiddeld kan een accu circa 1.000 keer opgeladen worden. Daarna neemt de capaciteit van de accu snel af, wat merkbaar is in een toestel dat steeds sneller leeg is en moeilijker opgeladen kan worden.

Het verslijten van de accu wordt bij Apple iPhones nu ook gelinkt aan het steeds trager worden van de toestellen. Apple iPhones worden naar verloop van tijd steeds trager en er zijn nu belangrijke aanwijzingen gevonden dat dit mogelijk door de accu (mede) oorzaak is van tragere iPhones.

Snelheid van processor gaat omlaag

In het iOS besturingssysteem zit een mechanisme dat de kracht van de accu meet. Op het moment dat een accu verslijt, neemt de kracht af en zou iOS de snelheid van de processor verlagen om minder energie te verbruiken. Hierdoor behoudt de iPhone ongeveer hetzelfde uithoudingsvermogen, maar wordt het toestel wel steeds trager.

Steeds meer gebruikers van oudere iPhone modellen melden dat hun toestel weer een heel stuk sneller is nadat de accu van het toestel is vervangen door een nieuwe accu. Ook benchmarks lijken de vermoedens te bevestigen. De meldingen worden vooral gedaan rondom de Apple iPhone 6 en Apple iPhone 6S.

Apple heeft nog niet gereageerd op de vermoedens.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

15-10-2018
CAT B35
01-10-2018
Sony Xperia XZ3