Frankrijk voert totaal smartphoneverbod in op scholen

Frankrijk voert totaal smartphoneverbod in op scholen

11-12-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Buitenland


Vanaf het schooljaar 2018-2019 is het in Frankrijk verboden om een telefoon of smartphone te gebruiken in- en rondom de school. Tot nu toe was er enkel een verbod op het gebruik van telefoons en smartphones tijdens de les.

Franse scholieren mogen vanaf volgend schooljaar geen telefoon of smartphone meer gebruiken in- of rondom de school. Er komt een totaalverbod op telefoons en smartphones in scholen. Op dit moment geldt dat verbod enkel nog tijdens lessen.

Een verbod op het gebruik van telefoons of smartphones op school was een verkiezingsbelofte van de Franse president Macron. Door telefoons en smartphones volledig te verbieden op school hoopt de Franse overheid dat scholieren hun pauzes weer gebruiken om met elkaar contact te hebben en te spelen in plaats van bezig te zijn met hun toestel.

Dankzij het verbod op telefoons in en rondom scholen, kunnen leerlingen daarnaast in een veiligere omgeving naar school gaan. Regelmatig duiken filmpjes van pesterijen en vechtpartijen op school op het internet op. Deze video's blijven daders en slachtoffers vaak nog jaren achtervolgen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10