Google brengt Augmented Reality platform 'ARCore' uit voor Pixel smartphones

Google brengt Augmented Reality platform 'ARCore' uit voor Pixel smartphones

12-12-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Google heeft het eerder aangekondigde Augmented Reality platform 'ARCore' uitgebracht voor Google Pixel smartphones. Het platform kan als app gedownload worden uit de Google Play Store.

ARCore is het antwoord van Google op de ARkit van Apple. Beide zijn zogenaamde 'Augmented Reality' platformen waarop virtuele objecten via de camera van de smartphone in een ruimte zoals een huiskamer 'geprojecteerd' kunnen worden. Speciaal voor de release van de nieuwste Star Wars film heeft Google aan de ARCore diverse Starwars stickers toegevoegd om de mogelijkheden van ARCore te demonstreren.

ARCore is nu beschikbaar voor Google Pixel smartphones. Het platform kan als app gedownload worden uit de Google Play Store. Om ARCore te kunnen gebruiken moet ook de camera-app op de Pixel smartphones bijgewerkt worden naar een nieuwe versie.

ARCore combineert het beeld van de camera met sensordata uit de telefoon. Bewegingen door de ruimte worden door zowel de camera als de sensoren in de smartphone geregistreerd op basis waarvan ARCore de positie en het aanzicht van het 3D object dat wordt 'geprojecteerd' aanpast. Zo kunnen via de zoeker van de camera objecten die niet in de ruimte staan toch virtueel bekeken worden.

Augmented Reality heeft momenteel vooral nog een entertainment karakter, maar woonwarenhuis IKEA heeft op iPhones reeds laten zien dat het mogelijk is om middels Augmented Reality een huiskamer helemaal opnieuw in te richten. Door meubels van IKEA uit de catalogus te selecteren, kunnen deze op iPhones virtueel in de ruimte geplaatst worden om te zien hoe meubels staan en tot hun recht komen in de ruimte.
 


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nu verkrijgbaar

15-10-2018
CAT B35
01-10-2018
Sony Xperia XZ3