Apple maakt overname Shazam officieel bekend

Apple maakt overname Shazam officieel bekend

12-12-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten


Nadat er al dagen geruchten de ronde deden dat Apple dicht bij de overname van muziekherkenningsdienst Shazam was, hebben beide bedrijven de overname nu officieel bekend gemaakt.

Apple neemt muziekherkenningsdienst Shazam over voor een overnamesom van omgerekend 340 miljoen euro. Apple zou van plan zijn om Shazam te gaan integreren in haar muziekdiensten, waaronder Apple Music. Of Shazam ook als losse app beschikbaar blijft zoals nu het geval is, is niet bekend.

Shazam is wereldwijd de meest gebruikte app om uit te vinden wie de artiest is en hoe het nummer heet dat op dat moment geluisterd wordt. Shazam is ook in staat om video's en reclames te herkennen. Shazam neemt hiervoor een stukje van de muziek, video of reclame op die op dat moment in de omgeving van de gebruiker hoorbaar is en vergelijkt dit met een database. Op basis daarvan geeft Shazam alle informatie over het nummer terug.

Nooit winstgevend geweest

De Shazam app is wereldwijd al meer dan 1 miljard keer gedownload. Desondanks is Shazam er tot op heden nooit in geslaagd winst te maken.

De overname komt op een opvallend moment. Google kondigde namelijk enkele weken geleden aan dat Google Assistant ook Shazam-achtige functionaliteit gaat krijgen en aldoor in beeld gaat brengen welke muziek rondom een gebruiker van een Android smartphone gedraaid wordt. Het lijkt voor de hand te liggen dat Apple dezelfde functionaliteit aan het iOS besturingssysteem wil gaan toevoegen middels de overname van Shazam.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

15-10-2018
CAT B35
01-10-2018
Sony Xperia XZ3