Google gaat een seintje geven als je uit- of over moet stappen in het OV

Google gaat een seintje geven als je uit- of over moet stappen in het OV

12-12-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten


Google Maps wordt steeds slimmer. Google is nu een nieuwe functie aan het testen met een klein groepje gebruikers die reizigers in het openbaar vervoer een seintje geeft zodra zij uit- of over moeten stappen.

Google Maps bevat al langere tijd real-time OV informatie. Zo kan ik Google Maps tot op de minuut nauwkeurig gezien worden wanneer een bus of trein aankomt bij de halte of op het station waar de reiziger staat te wachten. Binnenkort komt hier waarschijnlijk een handige nieuwe functie bij.

Google Maps test momenteel met een klein groepje gebruikers een nieuwe functie die reizigers real-time informatie gaat geven middels notificaties en alerts. Wie bijvoorbeeld met bus, tram of metro door een stad rijdt, krijgt een melding zodra uit- of overgestapt moet worden. Hierbij combineert Google Maps de real-time OV informatie vanuit OV-bedrijven en de GPS ontvanger van de smartphone.

Verbeterde informatievoorziening

Naast de notificatie dat uit- of overgestapt moet gaan worden, geeft Google Maps ook direct aan hoe de aansluiting is, vanaf welke plek of perron de aansluiting vertrekt en wat de details van de aansluiting zijn. Hierbij valt te denken aan het lijnnummer, de rijrichting, eindbestemming van de lijn en de reisduur tot het volgende overstappunt of de bestemming van de reiziger.

Vooralsnog wordt de functie op kleine schaal getest met een select aantal gebruikers. Doorgaans worden nieuwe functies in Google Maps na een testperiode al vrij snel wereldwijd uitgerold dus is het de verwachting dat deze functie medio 2018 beschikbaar zal komen voor iedereen.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

15-10-2018
CAT B35
01-10-2018
Sony Xperia XZ3