'Eerste smartphone met vingerafdruksensor in beeldscherm verschijnt begin 2018'

'Eerste smartphone met vingerafdruksensor in beeldscherm verschijnt begin 2018'

13-12-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Synaptics, een bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van touchpads, heeft bekend gemaakt dat de massaproductie van de vingerafdruksensor die onder glasplaten geplaatst kan worden van start is gegaan. Een van de vijf grootste smartphone fabrikanten ter wereld zal binnenkort een toestel presenteren waarin deze vingerafdruksensor toegepast gaat worden.

Begin volgend jaar gaan we de eerste smartphones zien waarbij een vingerafdruksensor in het beeldscherm van een smartphone is verwerkt. Synaptics heeft namelijk bekend gemaakt dat haar vingerafdruksensor voor integratie in beeldschermen in massaproductie is gegaan. De techniek werd vorig jaar al door Synaptics gepresenteerd.

Gelijktijdig met het nieuws dat de massaproductie van de vingerafdruksensor voor in beeldschermen is gestart heeft Synaptics door laten schemeren dat begin 2018 één van de vijf grootste smartphone producenten ter wereld een smartphone zal presenteren waarin de vingerafdruksensor wordt toegepast. Om welke smartphone producent het gaat is niet bekend, maar gespeculeerd wordt dat het om Samsung zou gaan.

Samsung presenteert vermoedelijk in januari of februari de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+. De kans is nog steeds aanwezig dat Samsung bij deze toestellen een vingerafdruksensor in het beeldscherm gaat verwerken, al wezen eerdere berichten erop dat de techniek niet tijdig genoeg klaar zou zijn.

Omdat Synaptics specifiek meldt dat één van de vijf grootste smartphone producenten ter wereld met een smartphone gaat komen waarin de vingerafdruksensor van Synaptics wordt gebruikt is de keuze vrij beperkt. In de top 5 staan momenteel Samsung, Apple, Huawei, Oppo en Xiaomi. Dat Apple de techniek op korte termijn gaat gebruiken is uitgesloten. Er staan op korte termijn geen introducties van nieuwe iPhones op de planning. Gezien de wortels van Synaptics in China kan overigens niet uitgesloten worden dat Synaptics hint op één van de drie Chinese spelers uit de top 5.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie