Apple bevestigt dat iOS besturingssysteem oudere iPhones trager maakt

Apple bevestigt dat iOS besturingssysteem oudere iPhones trager maakt

21-12-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De afgelopen dagen zijn de geruchten dat Apple oudere iPhones 'bewust' trager zou maken met iedere iOS update in een stroomversnelling beland. In een officieel statement heeft Apple bevestigd dat de processor van oudere iPhones wordt teruggeklokt om overbelasting van de accu te voorkomen.

Gebruikers van Apple iPhones en iPads merken het al jaren: na iedere iOS update wordt het apparaat trager en trager. Lange tijd gingen complot theorieën de ronde dat Apple dit bewust zou doen om gebruikers te motiveren een nieuwe iPhone of iPad te kopen. Buiten complot theorieën waren er tot op heden nog geen duidelijke bewijzen dat Apple dit bewust zou doen.

Dat bewijs kwam begin deze week wél naar buiten. Geekbench toonde middels benchmarks aan dat oudere iPhones onder nieuwere versies van iOS slechtere prestaties wegzetten. De processor bleek te zijn 'terugggeklokt', ofwel trager te werken. Net voordat deze bevindingen van Geekbench naar buiten kwamen, dook ook al het bericht op dat oudere iPhones plots een stuk sneller waren als de accu vervangen wordt door een nieuw exemplaar.

Apple bevestigt bevindingen

In een officieel statement heeft Apple bevestigd dat de processor van oudere iPhones trager gaat werken op het moment dat de accu verslijt. Als een accu aan het verslijten is, kan deze minder goed piekbelastingen leveren waardoor de iPhone uit kan vallen. Om te voorkomen dat de processor nog een piekbelasting vraagt van de accu, wordt de processor steeds verder teruggeklokt. wat gebruikers merken in de snelheid van hun toestel. Volgens Apple is dit mechanisme ingebouwd juist om te voorkomen dat iPhones uitvallen en daardoor andere problemen ontstaan.

Het statement sluit aan bij de ontdekking dat oudere iPhones weer sneller worden na het vervangen van de accu en de benchmarkresultaten die laten zien dat oudere iPhones steeds trager worden. De verklaring van Apple suggereert in ieder geval dat de vertraging van oudere iPhones niets te maken heeft met het willen aanmoedigen van gebruikers om een nieuw product te kopen, al zullen complotdenkers daar waarschijnlijk nog steeds anders over denken...
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie